SET 18 – Computer Questions and Answers

Computer GK Questions and Answers Set-18:- We are published here Computer General Knowledge Part-18 quiz, you can get very important knowledge in Computer GK Set-18 . These Computer GK Questions will prove to be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-18 Computer Gk Quiz for Competitive Examination


Q1. Computer is free from tiresome and boardoom. We call it
A. Accuracy
B. Reliability
C. Diligence
D. Versatility

Show Answer
Answer: Diligence

Q2. Integrated Circuits (Ics) are related to which generation of computers?
A. First generation
B. Second generation
C. Third generation
D. Fourth generation

Show Answer
Answer: Fourth generation

Q3. CD-ROM is a
A. Semiconductor memory
B. Memory register
C. Magnetic memory
D. None of above

Show Answer
Answer: None of above

Q4. A hybrid computer
A. Resembles digital computer
B. Resembles analogue computer
C. Resembles both a digital and analogue computer
D. None of the above

Show Answer
Answer: Resembles both a digital and analogue computer

Q5. Which type of computers uses the 8-bit code called EBCDIC?
A. Minicomputers
B. Microcomputers
C. Mainframe computers
D. Super computer

Show Answer
Answer: Mainframe computers

Q6. The ALU of a computer responds to the commands coming from
A. Primary memory
B. Control section
C. External memory
D. Cache memory

Show Answer
Answer: Control section

Q7. Chief component of first generation computer was
A. Transistors
B. Vacuum Tubes and Valves
C. Integrated Circuits
D. None of above

Show Answer
Answer: Vacuum Tubes and Valves

Q8. To produce high quality graphics (hardcopy) in color, you would want to use a/n
A. RGB monitor
B. Plotter
C. Ink-jet printer
D. Laser printer

Show Answer
Answer: Plotter

Q9. What are the stages in the compilation process?
A. Feasibility study, system design and testing
B. Implementation and documentation
C. Lexical Analysis, syntax analysis, and code generation
D. None of the above

Show Answer
Answer: Lexical Analysis, syntax analysis, and code generation

Q10. Which of the following IC was used in third generation of computers?
A. SSI
B. MSI
C. LSI
D. Both a and b

Show Answer
Answer: Both a and b

Computer Questions – SET 19

Computer Questions – SET 17

Leave a Reply

Your email address will not be published.