English

SET 2 – General English Questions and Answers

English Questions and Answers for Competitive Exams – Gksection

Here We Published English all competitive Exams questions and answers. These questions will be helpful for crack SSC, UPSC, SBI, Banking and More..


Question 1. Choose the most appropriate option to fill in the blank.
Please sign these documents ______ ink so that they can be preserved .

  • with
  • in
  • from
  • by
  • Show Answer
    Answer: in

    Question 2. Choose the segment in the sentence which contains the grammatical error. If there is
    no error, select ‘No error’.
    “He wouldn’t let anyone to drive his new car.”

    1. No error
    2. his new car
    3. anyone to drive
    4. He wouldn’t let
    Show Answer
    Answer: anyone to drive

    Question 3. Select the most appropriate “Synonym” of the given word.
    ADEQUATE

  • Sufficient
  • Unfit
  • Inept
  • Meagre
  • Show Answer
    Answer: Sufficient

    Question 4. Find the “Incorrectly” spelt word.

    1. Ceiling
    2. Grief
    3. Yeild
    4. Niece
    Show Answer
    Answer:Yeild

    Question 5. Choose the most appropriate option to fill in the blank.
    Dozens of dogs in Norway have recently been hit by a mysterious and at times, ______
    illness, raising concerns among dog owners.

  • Dreary
  • Desperate
  • Suspicious
  • Fatal
  • Show Answer
    Answer: Fatal

    Question 6. Pick up the option which is the most appropriate one word substitution for the given
    group of words.
    Statement open to more than one interpretation

    1. Ambidextrous
    2. Ambushed
    3. Ambiguous
    4. Ambrosial
    Show Answer
    Answer: ambiguous

    Question 7. Select the most appropriate “Antonym” of the given word.
    ERUDITE

  • Scholarly
  • High-brow
  • Savvy
  • Ignorant
  • Show Answer
    Answer: ignorant

    Question 8. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
    “Go down in flames”

    • crash land an aeroplane
    • fail completely
    • get completely burnt
    • get hit by a burning cracker
    Show Answer
    Answer: fail completely
    Previous Page

    Next Page

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *