SET 5 – General English Questions and Answers

English Questions and Answers for Competitive Exams – Gksection

Here We Published English all competitive Exams questions and answers. These questions will be helpful for crack SSC, UPSC, SBI, Banking and More..


Q1. Find the word which is most similar in meaning to the given word.
Cavity
A. Hole
B. Elevation
C. Mound
D. Height

Show Answer
Right Answer: Hole

Q2. Find the word which is most similar in meaing to the given word.
Disaster
A. Boon
B. Misfortune
C. Happiness
D. Prosperity

Show Answer
Right Answer: Misfortune

Q3. He is _____ strong ____ committed
A. whether, or
B. so, that
C. such, that
D. neither, nor

Show Answer
Right Answer: neither, nor

Q4. Ria is _____ talented _____ sincere.
A. whether, or
B. both, and
C. hardly, when
D. scarcely, when

Show Answer
Right Answer: both, and

Q5. He was the most eloquent speaker ________ I have ever heard.
A. which
B. that
C. whom
D. who

Show Answer
Right Answer: that

Q6. Replace the underlined phrase with a single word.
It isn’t easy to bring up children now a days.
A. raise
B. afford
C. teach
D. accompany

Show Answer
Right Answer: raise

Q7. Replace the underlined phrase with a single word.
The called off the afternoon meating.
A. rescheduled
B. continued
C. cancelled
D. held

Show Answer
Right Answer: cancelled

Q8. Find the word which is opposite to the highlighted word from the given options.
Terrible
A. Horrible
B. Dreadful
C. Delightful
D. Hideous

Show Answer
Right Answer: Delightful

Q9. Find the word which is opposite to the highlighted word from the given options.
Attract
A. Rejoice
B. Rejoin
C. Repal
D. Discomfort

Show Answer
Right Answer: Repal

Q10. Find the word which is opposite to the highlighted word from the given options.
Crowded
A. Dense
B. Lonely
C. Manly
D. Populated

Show Answer
Right Answer: Lonely

English Questions – SET 4

Leave a Reply

Your email address will not be published.