Set 20 – Geography Questions and Answers

Geography GK Set-20 : – The questions and answers of Geography GK Set-20 below are published (Geography General Knowledge Set-20). All the Geography published in this section, Set-20 Questions and answers will be important and helpful for you in all banking and more examinations like Bank, Railways, SSC and More.etc.

Set 20 – Geography General Knowledge Questions and Answers


Q1. Which of the following is Indian’s largest exported commodity in terms of value?
A. Spices
B. Wheat
C. Sugar
D. Tea

Show Answer
Answer: D. Tea

Q2. Who is the largest producer of coffee in the world?
A. Sri Lanka
B. Brazil
C. China
D. India

Show Answer
Answer: B. Brazil

Q3. In which state of India, is the Bhilai Iron and Steel Plant located?
A. Jharkhand
B. Bihar
C. Orissa
D. Chhattisgarh

Show Answer
Answer: D. Chhattisgarh

Q4. The leading importer of natural rubber in the world is
A. USA
B. Russia
C. Canada
D. Germany

Show Answer
Answer: B. Russia

Q5. The State that produces largest quantity of rubber is
A. Assam
B. Kerala
C. Karnataka
D. Tamil Nadu

Show Answer
Answer: B. Kerala

Q6. Which country is the largest producer of gold in the world?
A. India
B. South Africa
C. China
D. Brazil

Show Answer
Answer: C. China

Q7. Indira Gandhi Centre for Atomic Reasearch, Kalpakkam is located in
A. Karnataka
B. Tamil Nadu
C. Andhra Pradesh
D. Kerala

Show Answer
Answer: B. Tamil Nadu

Q8. The Andaman group and Nicobar group of islands are separated from each other by the
A. Great Channel
B. Ten Degree channel
C. Bay of Bengal
D. Andaman Sea

Show Answer
Answer: B. Ten Degree channel

Q9. India has launched the first polysilicon solar project at
A. Kota
B. Dehradun
C. Haldia
D. Ahmedabad

Show Answer
Answer: C. Haldia

Q10. Which is the leading natural gas producing country?
A. Canada
B. USA
C. Russia
D. Iran

Show Answer
Answer: C. Russia

11. A clock is set right at 5 a.m. If it loses 16 min in 24 hours what will be the true time when the clock indicated 10 p.m. on the 4th day?
A. 11:00 PM
B. 8:00 OM
C. 10:00 PM
D. 9:00 PM

Show Answer
Answer: A. 11:00 PM

Geography Questions – SET 19

Leave a Reply

Your email address will not be published.