SET 2 – Basic General Knowledge Questions and Answers

All the questions are related to ‘GK Quiz Set-2’, will prove to be helpful for you in the upcoming competitive examinations.

GK Questions and Answers Set-2 for SBI, SSC, Railway and More.

Question 1. Where are the Pandrathan temples located?

  1. Jammu and Kashmir
  2. Uttar Pradesh
  3. Rajasthan
  4. Kerala
Show Answer
Answer: Jammu and Kashmir

Question 2. Which technique was used by Michelangelo to depict the ceiling of a cysteine ​​chapel in the Vatican?

  1. Tempera
  2. Mix-Media
  3. Fresco
  4. Oil
Show Answer
Answer: Fresco - The fresco technique was used by Michelangelo to depict the ceiling of the cysteine ​​chapel in the Vatican.

Question 3. An advertisement in which a new item or editorial is displayed?

  1. Advertus
  2. Classified Advertising
  3. Direct mail
  4. Advertorial
Show Answer
Answer: Advertorial

Question 4. Name the sculptor who was commanded by Maharaja Sayyaji Rao Gaekwad (III) of Baroda to prepare the work for the Lakshmi Vilas Palace in Baroda?

  1. P. Rai Chaudhary
  2. Phanindranath Bose
  3. VP Karmakar
  4. Sankho Choudhary
Show Answer
Answer: Phanindranath Bose

Question 5. Which Indian sculptor received a silver medal at the 1948 Summer Olympics to praise his work?

  1. Biman Dus
  2. Ajit Chakraborty
  3. Sharbasi Rai Chaudhary
  4. Chintamani Kar
Show Answer
Answer: Worrying

Question 6. A main material for FRP / Polymer is _____?

  1. Latex
  2. Shellac
  3. Epoxy
  4. Gelatin
Show Answer
Answer: epoxy

Question 7. Who among the following has been described as the outstanding visual communicator of Japan?

  1. Shiego Fukuda
  2. Masaru Katsumi
  3. Giovanni Pintori
  4. Stephan Segmeister
Show Answer
Answer: Shiego Fukuda - Shiego Fukuda was described as Japan's outstanding visual communicator.

Question 8. Which city has an underground environment with dense posters?

  1. London
  2. Berlin
  3. New york
  4. Mosca
Show Answer
Answer: London

Question 9. Is a moving picture illustration developed to give a storyboard to customers for a finished advertisement?

  1. Animation
  2. Enzymatic
  3. Airdate
  4. Advertorial
Show Answer
Answer: enimetic

Gk Quiz – SET 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.