SET 8 – Basic General Knowledge Questions and Answers

All the questions are related to ‘GK Quiz Set-8’, will prove to be helpful for you in the upcoming competitive examinations.

GK Questions and Answers Set-8 for Bank, SSC, Railway and More.

Q1. Who is the winner of Femina Miss India 2014?
A. Koyal Rana
B. Sushmita Sen
C. Praniti Shinde
D. Khushboo Tiwari

Show Answer
Answer: Cuckoo Rana

Q2. Jaldapara forest is in which state?
A. West Bengal
B. Rajasthan
C. Uttar Pradesh
D. Ajmer

Show Answer
Answer: West Bengal

Q3. _______ became the first Indian Miss Universe?
A. Pramila
B. Radha Bartke
C. Sushmita Sen
D. Sushmita

Show Answer
Answer: Sushmita Sen

Q4. How many Miss World titles does India have so far?
A. 5
B. 6
C. 8
D. 9

Show Answer
Answer: 5

Q5. Who is the winner of Femina Miss India 2013?
A. Praniti Shinde
B. Navneet Kaur Dhillon
C. Sushmita Sen
D. Khushboo Tiwari

Show Answer
Answer: Navneet Kaur Dhillon

Q6. Who was the first Miss India of India?
A. Lara Dutta
B. Ruhi Singh
C. Sushmita
D. Pramila (Esther Victoria Abraham)

Show Answer
Answer: Pramila (Esther Victoria Abraham)

Q7. Femina Miss India 2012 winner Vanya Mishra is from which city of India?
A. Karnataka
B. Chandigarh
C. Kerala
D. Hyderabad

Show Answer
Answer: Chandigarh

Q8. Which two Indian women have been Miss Universe so far?
A. Sushmita Sen, Lara Dutta
B. Ruhi Singh, Lara Dutta
C. Lara Dutta, Pramila
D. Sushmita Sen, Pramila

Show Answer
Answer: Sushmita Sen, Lara Dutta

Q9. Who planned Grand Trunk Road?
A. Sher Shah Suri
B. Mahatma Gandhi
C. Dr. Sarvepalli Radhakrishnan
D. Bankim Chandra

Show Answer
Answer: Sher Shah Suri

Q10. Which state of India is known as “Sugar Bowl”?
A. Uttar Pradesh
B. Rajasthan
C. Ajmer
D. West Bengal

Show Answer
Answer: Uttar Pradesh

Gk Quiz – SET 9

Gk Quiz – SET 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.