SET 9 – Basic General Knowledge Questions and Answers

All the questions are related to ‘GK Quiz Set-9’, will prove to be helpful for you in the upcoming competitive examinations.

GK Questions and Answers Set-9 for Bank, SSC, Railway and More.

Q1. In which year did Lara Dutta become Miss Universe?

  • 1992
  • 2002
  • 2007
  • 2000
  • Show Answer
    Answer: 2000

    Q2. In which state is Silent Valley?

  • Kerala
  • New Delhi
  • Karnataka
  • Jammu Kashmir
  • Show Answer
    Answer: Kerala

    Q3. What is a pigeon symbolized?

  • Justice
  • War
  • all
  • peace
  • Show Answer
    Answer: Shanti

    Q4. How many spokes are there in the Ashoka Chakra of the National Flag?

  • 24
  • 19
  • 18
  • 22
  • Show Answer
    Answer: 24

    Q5. Who was the first Muslim President of the Indian National Congress?

  • Dr. Sarvepalli Radhakrishnan
  • Bankim Chandra
  • Sher Shah Suri
  • Badruddin Tyab Ji
  • Show Answer
    Answer: Badruddin Tayib Ji

    Q6. In which city is the headquarters of Northern Division of Indian Railways located?

  • Delhi
  • Kolkata,
  • Mumbai
  • Himachal Pradesh
  • Show Answer
    Answer: Delhi

    Q7. When is National Voters Day celebrated in India?

  • 25 January
  • 29 January
  • 31 January
  • 1 January
  • Show Answer
    Answer: 25 January

    Q8. Who won the title of Miss Universal Peace and Humanity for the first time from India?

  • Sushmita Sen
  • Ruhi Singh
  • Lara Dutta
  • Pramila
  • Show Answer
    Answer: Roohi Singh

    Q9. The capital of Telangana is _______?

  • Hyderabad
  • Jammu Kashmir
  • Karnataka
  • Shillong
  • Show Answer
    Answer: Hyderabad

    Q10. Name the capital of Andaman and Nicobar _______?

  • Hyderabad
  • Shillong
  • Port Blair
  • Kohima
  • Show Answer
    Answer: Port Blair

    Gk Quiz – SET 10

    Gk Quiz – SET 8

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.