SET – 4 India Questions and Answers

India GK Set-4 : – Below India GK Set-4 Questions and Answers have been published. India General Knowledge Set-4 published in this section for Bank, Railways, SSC etc. These questions and answers important and helpful for you in all Competitive exams.

SET 4 – India General Knowledge Questions and Answers

Question 1. What is India’s place in the world’s largest road systems?
1. First
2. Second
3. Third
4. Fourth

Show Answer
Answer: another

Question 2. In which part of India are Patkai Bum, Naga Hill and Lushai Hill?
1. Eastern Ghats
2. Vindhyachal
3. Satpura
4. Northeast

Show Answer
Answer: Northeast

Question 3. What is the difference of approximate degree of latitudinal expansion of India?
1. 40 degrees
2. 60 degrees
3. 50 degrees
4. 30 degrees

Show Answer
Answer: 30 degrees

Question 4. Which one of the following states has the lowest population density?
1. Uttar Pradesh
2. Kerala
3. Sikkim
4. Arunachal Pradesh

Show Answer
Answer: Arunachal Pradesh

Question 5. From which of the following rocks, India has got the most pictures?
1. Adamgarh
2. accountant
3. Ghaghria
4. Bhimbetka

Show Answer
Answer: Bhimbetka

Question 6. Which of the following is the oldest plot of India?
1. Peninsula Plateau
2. Gangetic Plain
3. Mountainous part of North
4. Coastal part

Show Answer
Answer: Peninsula Plateau

Question 7. Which of the following is the largest tribe in India?
1. Gond
2. Santhal
3. Tharu
4. Bhil

Show Answer
Answer: Gond

Question 8. Who started the “Silk Route” for Indians?
1. Harsh
2. Ashoka
3. Fahyan
4. Kanishka

Show Answer
Answer: Kanishka

Question 9. Out of the number of waterways given below, how many waterways in India have been notified as National Waterways?
1. 7
2. 4
3. 12
4. 6

Show Answer
Answer: 4

Question 10. In India, which season is between June and September?
1. Summer
2. Spring
3. Rain
4. Autumn

Show Answer
Answer: Rain

India Questions – SET 5

India Questions – SET 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.