SET 9 – Sports Questions and Answers

Sports General Knowledge Set-9 Here we published General Knowledge Questions and Answers of Sports. Sports Set-9 Questions with Answers will be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-9 Sports GK Quiz for Competitive Exams

Q1. Who has won the 2016 Laureus World Sportsman of the Year award?
1. Lionel Messi
2. Lewis Hamilton
3. Novak Djokovic
4. Usman Bolt

Show Answer
Answer: Novak Djokovic

Q2. In which year was the first World Cup of cricket held?
1. 1975
2. 1952
3. 1980
4. 1935

Show Answer
Answer: 1975

Q3. Who has been chosen as the Cricketer of the Year 2015?
1. Jonathan Bairstow
2. Brendon McCullum
3. Ben Stokes
4. All of the above

Show Answer
Answer: All of the above

Q4. Who is the winner of the first T20 Cricket World Cup?
1. Australia
2. West Indies
3. India
4. Pakistan

Show Answer
Answer: India

Q5. Which committee recommended changes in structure and ecosystem in the Indian Cricket Board?
1. RM Lodha Committee
2. Naresh Chandra Committee
3. Kirit Parikh Committee
4. Bibek Debroy Committee

Show Answer
Answer: RM Lodha Committee

Q6. Who is the author of “Grace of the Grace”?
1. Michael Holding
2. Tiger Woods
3. Arthur Ash
4. M Navratilova

Show Answer
Answer: Arthur Ash

Q7. Who has won the 2016 Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix?
1. Daniel Rikshardo
2. Kimi Rackkonen
3. Niko Rosberg
4. Michael Holding

Show Answer
Answer: Niko Rosberg

Q8. Which female player has won the most Grand Slam titles?
1. Martina Navratilova
2. Serena Williams
3. Steffi Graf
4. Margaret Court

Show Answer
Answer: Serena Williams

Q9. Who has won the 2016 Major Dhyanchand Lifetime Achievement Award?
1. Kothajit Singh
2. Shankar Laxman
3. Baldev Singh
4. Harjeet Singh

Show Answer
Answer: Shankar Laxman

Q10. In which country will the 13th South Asian Games be held?
1. Sri Lanka
2. Nepal
3. Bangladesh
4. Bhutan

Show Answer
Answer: Nepal

Sports Questions – SET 10

Sports Questions – SET 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.