Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-19 Questions and Answers in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-19 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-19)


1. The front tip of an aircraft is often referred to as what?
A. Mouth
B. Nose
C. Stomach
D. Chest

Show Answer
Ans. B. Nose

2. The ‘boondi’ of ‘boondi ke ladoo’ is primarily made of what?
A. Besan
B. Suji
C. Potato
D. Khoya

Show Answer
Ans. A. Besan

3. If you are up 40-30, 40-15 or 40-love, and win one more point, you win the game. which sport are we talking about?
A. Badminton
B. Boxing
C. Table Tennis
D. Tennis

Show Answer
Ans. D. Tennis

4. Which of these literary pairs was created by Sarat chandra Chattopadhyay?
A. Devdas and Paro
B. Feluda and Topshe
C. Amit Ray and Labanya
D. Kiriti Roy and Subrata

Show Answer
A. Devdas and Paro

5. According to ancient Hindu scriptures, besides Devi Saraswati, the swan is also the mount of which of these deities?
A. Varuna dev
B. Bhagwan Brahma
C. Surya Dev
D. Chandra dev

Show Answer
Ans. B. Bhagwan Brahma

6. The Nehru Memorial Museum and Library is housed within which complex in New Delhi?
A. Hauz Khas Complex
B. Rashtrapati Bhavan
C. Teen Murti Bhavan
D. Sanskriti Kendra

Show Answer
Ans. C. Teen Murti Bhavan

7. Which of these does not form a part of the government body of AYUSH?
A. Yoga
B. Siddha
C. Unani
D. Allopathy

Show Answer
Ans. D. Allopathy

8. Which of these months in the Hindu calendar would be the coldest?
A. Jyeshtha
B. Aashadh
C. Pausha
D. Vaisakha

Show Answer
Ans. C. Pausha

9. The dinosaur, which is now extinct, belonged to which animal group?
A. Mammal
B. Invertebrate
C. Reptile
D. Amphibia

Show Answer
Ans. C. Reptile

10. Which of these proverbs means to turn on someone who supports you or to go against the one who helps you?
A. Humaari billi humeen ko meow
B. Aa bail mujhe maar
C. oont ke munh mein jeera
D. Billi ke gale mein ghanti bandhna

Show Answer
Ans. A. Humaari billi humeen ko meow

11. Which of these prefixes formed part of the former name of Bangladesh?
A. East-South
B. North-East
C. East
D. South

Show Answer
Ans. C. East

12. Which Hindi film was based on the lives of sharpshooters Chandro and Prakashi Tomar?
A. Pataakha
B. Pagglait
C. Saand Ki Aankh
D. Padman

Show Answer
Ans. C. Saand Ki Aankh

13. Which of these rivers does not originate in India?
A. Brahmaputra
B. Chenab
C. Yamuna
D. Mahanadi

Show Answer
Ans. A. Brahmaputra

14. In 1964, whom did PM Lal Bahadur Shastri name as his Minister of Information and Broadcasting?
A. Gulzarilal Nanda
B. Satya Narayan Sinha
C. Neelam Sanjiva Reddy
D. Indira Gandhi

Show Answer
Ans. D. Indira Gandhi

15. Which of these planets is often referred to as an ‘Ice Giant’?
A. Uranus
B. Saturn
C. Jupiter
D. Mars

Show Answer
Ans. Uranus

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.