Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-22 Questions and Answers in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-22 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-22)


1. In cricket, which of these players wears gloves?
A. Midwicket fielder
B. Fine leg fielder
C. wicketkeeper
D. Third man

Show Answer
Ans. C. wicketkeeper

2. Who was the ‘taangewali’ in the film “Sholay”?
A. Dhanno
B. Basanti
C. Roopa
D. Radha

Show Answer
Ans. B. Basanti

3. Which type of doctor would you consult if you have a broken bone?
A. Pediatriciat
B. Neurologist
C. Orthopedist
D. Dermatologist

Show Answer
Ans. C. Orthopedist

4. Which of these would you not associate with the name “Chanderi”?
A. A battle
B. A town
C. A type of saree
D. A dance form

Show Answer
Ans. D. A dance form

5. Which Indian actor was the co-announcer of the nominations for the 2021 Oscars?
A. deepika Padukone
B. Priyanka Chopra Jonas
C. Anil Kapoor
D. Shah Rukh Khan

Show Answer
Ans. B. Priyanka Chopra Jonas

6. In the Valmiki Ramayana, at which place did Sugriva meet Sri Rama and Lakshmana for the very first time?
A. Nanda Devi Parvat
B. Govardhana Parvat
C. Rishyamukh Parvat
D. Girnar Parvat

Show Answer
Ans. C. Rishyamukh Parvat

7. Author MacKenzie Scoot, who donated about 6 billion dollars to charity in 2020, derives most of her wealth from shares of which company?
A. Tesla
B. Zoom
C. Alphabet
D. Amazon

Show Answer
Ans. D. Amazon

8. Who among the following has not been a recipient of the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award, now renamed after Major Dhyan chand?
A. Anju Boby Geroge
B. Pullela Gopichand
C. Geet Sethi
D. Bhaichung Bhutia

Show Answer
Ans. D. Bhaichung Bhutia

9. Which of these words is used to mean ‘moon-like eyes’?
A. Chandrika
B. Chandralochan
C. Chandrabindu
D. Chandramukhi

Show Answer
Ans. B. Chandralochan

10. What is the usual taste of ‘sheer-khurma’?
A. Spicy
B. Sour
C. Salty
D. Sweet

Show Answer
Ans. D. Sweet

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.