Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-29 Questions and Answers in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-29 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-29)


1. According to a proverb when someone exaggerates, which of these is he said to have put in the “baat”?
A. Haldi-chini
B. Namak-mirch
C. Jeera-dhania
D. Surf-saabun

Show Answer
Ans. B. Namak-mirch

2. What is ‘gulgula’ a type of?
A. Sweet dish
B. Mud house
C. Traditional weapon
D. Folk music

Show Answer
Ans. A. Sweet dish

3. What was Captain Vikram Batra’s codename during a Kargil War?
A. Chanakya
B. Pratap
C. Sher Shah
D. Chetak

Show Answer
Ans. C. Sher Shah

4. Which of these names means ‘moon’?
A. Pramod
B. Anurag
C. Himanshu
D. Manoj

Show Answer
Ans. C. Himanshu

5. Which of these animals has breeds called Red Kandhari and Red Sindhi?
A. Cattle
B. Sheep
C. Go
D. Donkey

Show Answer
Ans. A. Cattle

6. Who was the first cricketer to score a century in his 98th, 99th and 100th test matches?
A. Alec Stewart
B. Joe Root
C. Alastair Cook
D. Ross Taylor

Show Answer
Ans. B. Joe Root

7. The headquarters of which zone of the Indian Railways is located in Bilaspur?
A. Northern Railway
B. South East Central Railway
C. South central Railway
D. East Coast Railway

Show Answer
Ans. B. South East Central Railway

8. A role that his family has held for 3 generations, Sukumar Mukherjee presently serves as the secretary of the trust of which historical site?
A. Anand Bhavan, Prayagraj
B. Sabarmati Ashram, Ahmedabad
C. Chauri Chaura, Gorakhpur
D. Jallianwala Bagh, Amritsar

Show Answer
Ans. D. Jallianwala Bagh, Amritsar

9. The father-son duo Dara Singh and Vindu Dara Singh have both played which of these roles in TV shows?
A. Ravana
B. Hanuman
C. Kumbhakarna
D. Ghatotkach

Show Answer
Ans. B. Hanuman

10. The Great Hedge of India was erected by the British to stop what?
A. Smuggling of salt
B. Fleeing plantation workers
C. Refugee influx
D. Political insurgents

Show Answer
Ans. A. Smuggling of salt

11. Which of these countries was the first to host the Summer Olympic Games in the 21st century?
A. Brazil
B. Japan
C. China
D. England

Show Answer
Ans. C. China

12. Which of these is not a type of dal?
A. Toor (Arhar)
B. Masoor
C. Moong
D. Bajra

Show Answer
Ans. D. Bajra

13. While travelling via which of these transport systems would one have to present their ticket to a TTE?
A. Railways
B. Roadways
C. Airways
D. Waterways

Show Answer
Ans. A. Railways

14. Which of these names means ‘lord of the forest’?
A. Baldev
B. Balveer
C. Bhudev
D. Bandev

Show Answer
Ans. D. Bandev

15. Which of the following acts as a protective coverage for our heart and lungs?
A. Verebral column
B. Rib cage
C. Skull
D. Cartilage

Show Answer
Ans. B. Rib cage

16. In Hindu mythology, Devi Lakshmi is normally seated on which of these flowers?
A. Rose
B. Lotus
C. Tuberose
D. Jasmine

Show Answer
Ans. B. Lotus

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.