Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-36 Questions in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-36 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-36)


1. Violation of what by candidates may lead to censure by the Election Commission of India?
A. Sushruta Samhita
B. Samaveda Samhita
C. Aachaar Samhita
D. Charaka Samhita

Show Answer
Ans. C. Aachaar Samhita

2. Which of these prime ministers shares his middle name with a name of Lord Krishna?
A. A B Vajpayee
B. V P Singh
C. L B Shastri
D. I K Gujral

Show Answer
Ans. A. A B Vajpayee

3. Which of these countries does not have any starts on its flag?
A. China
B. Israel
C. Pakistan
D. Russia

Show Answer
Ans. D. Russia

4. As a reward for saving his life, which Mughal emperor granted the wish of being emperor for a day to a water carrier named Nizam?
A. Akbar
B. Humayun
C. Babur
D. Jehangir

Show Answer
Ans. Humayun

5. Minerals containing which metal are primarily mined in the Khetri region of Rajasthan?
A. Iron
B. Aluminium
C. Copper
D. Zinc

Show Answer
Ans. C. Copper

6. In August 2020, ISRO decided to name a recently discovered crater on the moon after which scientist?
A. Shanti Swarup Bhatnagar
B. Homi Jehangir Bhabha
C. Homi Sethna
D. Vikram Sarabhai

Show Answer
Ans. D. Vikram Sarabhai

7. In which city was the first underground railway built in 1863?
A. London
B. Paris
C. New York City
D. Rome

Show Answer
Ans. A. London

8. Which cricketer played only one test in his career, against New Zealand at Wellington, and took the wicket of John Wright in that match?
A. Sunil Valson
B. Yograj Singh
C. Randhir Singh
D. Suru Nayak

Show Answer
Ans. B. Yograj Singh

9. What does the idiom ‘koop mandook’ or ‘kue ka mendhak hona’ mean?
A. To be shrewd
B. To fall into a well
C. To have limited knowledge
D. To be promising

Show Answer
Ans. C. To have limited knowledge

10. By prefixing what term before the word “ball” will you get the name of a sport?
A. Finger
B. Hand
C. Neck
D. Nose

Show Answer
Ans. B. Hand

11. In which of these dishes would you normally not find any stuffing?
A. Modak
B. Gujiya
C. Kachori
D. Dhokla

Show Answer
Ans. D. Dhokla

12. Which of these building materials are available in 33 Grade, 43 Grade and 53 Grade?
A. Cement
B. Plaster of Paris
C. Iron bars
D. Wall Paints

Show Answer
Ans. A. Cement

13. Which of these is the unit of measurement of latitudes and longitudes?
A. Kilometre
B. Degree
C. Mile
D. Percentage

Show Answer
Ans. D. Percentage

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.