Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-41 Questions in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-41 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-41)


1. Which of these historical events took place first?
A. Jallianwala Bagh attack
B. India got independence
C. East India Company comes to India
D. Partition of Bengal

Show Answer
Ans. C. East India Company comes to India

2. In which of these sports is there no net along the centre of the playing field?
A. Tennis
B. Volleyball
C. Kabaddi
D. Badminton

Show Answer
Ans. C. Kabaddi

3. Which of these planets of the solar system is not located between Jupiter and the Sun?
A. Mercury
B. Venus
C. Earth
D. Saturn

Show Answer
Ans. D. Saturn

4. What kind of a food item is a Gujarati ‘farsan’?
A. Drink
B. Savoury Snack
C. Curry
D. Sweet

Show Answer
Ans. D. Sweet

5. On a carrom board what is the maximum number of players can play at a time?
A. 2
B. 6
C. 4
D. 8

Show Answer
Ans. C. 4

6. The main character of which of these Hindi film series is a policeman?
A. Munna Bhai
B. Singham
C. Golmaal
D. Housefull

Show Answer
Ans. B. Singham

7. Which of these websites features an unfinished globe in its logo?
A. Wikipedia
B. IMDb
C. Britannica
D. Quora

Show Answer
Ans. A. Wikipedia

8. The Bhima River, which flows in Maharashtra, Karnataka and Telangana, is a tributary of which river?
A. Krishna
B. Godavari
C. Narmada
D. Tapti

Show Answer
Ans. A. Krishna

9. In the Hindu lunar calendar what are Krishna and Shukla?
A. Nakshatras
B. Names of fortnights
C. Tithis
D. Ritus

Show Answer
Ans. B. Names of fortnights

10. Which of these cities is the birthplace of a woman space traveller?
A. Ludhiana
B. Karnal
C. Lucknow
D. Guwahati

Show Answer
Ans. B. Karnal

11. Which of these spices is also known as ‘black gold’ and is native to the Malabar Coast of India?
A. Black cardamom
B. Clove
C. Black pepper
D. Black cumin

Show Answer
Ans. C. Black pepper

12. Who did Ram Nath Kovind defeat in the 2017 presidential election to become the President of India?
A. Meira Kumar
B. Najma Heptulla
C. Mohsina Kidwai
D. Sheila Dikshit

Show Answer
Ans. A. Meira Kumar

13. According to ancient scriptures King Harishchandra, known for his truthfulness, was the son of which king?
A. Sagar
B. Bhagirath
C. Trishanku
D. Shibi

Show Answer
Ans. C. Trishanku

14. Muhammad Shah Aga Khan III built the Aga Khan palace in 1892 in Pune to offer employment to poor people who

had been drastically affected by what?
A. Epidemic
B. Famine
C. Foreign invasion
D. Earthquake

Show Answer
Ans. B. Famine

15. Which of these items of jewellery are worn in the ear?
A. Jhumka – Bali
B. Nath-Laung
C. Haar-Mala
D. Payal -Bichiya

Show Answer
Ans. A. Jhumka – Bali

16. How many dark-coloured squares does a chess board have?
A. 30
B. 28
C. 32
D. 31

Show Answer
Ans. C. 32

17. According to a Hindi proverb, if a girl is referred to as a ‘chaand ka tukda’, she is considered to be which of these?
A. Beautiful
B. Selfish
C. Honest
D. Cheerful

Show Answer
Ans. A. Beautiful

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.