Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-43 Questions in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-43 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-43)


1. To prepare which of these sweets are groundnuts and jaggery used as the primary ingredients?
A. Rabdi
B. Chamcham
C. Imarti
D. Gajak

Show Answer
Ans. D. Gajak

2. The father of who among these was an incarnation of Lord Vishnu?
A. Luv – Kush
B. Nala – Neela
C. Bharata – Shatrughna
D. Bali – Sugriva

Show Answer
Ans. A. Luv – Kush

3. Which is the largest herbivore on land?
A. African elephant
B. Angolan giraffe
C. Asian elephant
D. Common hippopotamus

Show Answer
Ans. A. African elephant

4. Which of these districts of Haryana does not share a border with the country’s capital Delhi?
A. Rewari
B. Jhajjar
C. Gurugram
D. Faridabad

Show Answer
Ans. A. Rewari

5. Which of the following is not a video calling application?
A. Google Duo
B. JioMeet
C. Zoom
D. Netflix

Show Answer
Ans. D. Netflix

6. Which one of these items with a Geographical Indication status is not from Rajasthan?
A. Kota Doria
B. Kathputli
C. Sanganeri Hand Block Print
D. Chamba Rumal

Show Answer
Ans. D. Chamba Rumal

7. The TV sitcom “Wagle Ki Duniya” is based on characters created by which noted cartoonist?
A. R K Laxman
B. Pran
C. Shankar
D. Sudhir Tailang

Show Answer
Ans. A. R K Laxman

8. Which of these cities is believed to have got its name form the fact that Baba Ram Rai, the son of the seventh Sikh

Guru, Guru Har Rai had camped there?
A. Dehradun
B. Dibrugarh
C. Durg
D. Dhanbad

Show Answer
Ans. A. Dehradun

9. Which right was spurred by a 40-day strike announced by Mazdoor Kisan Shakti Sangathan in the city of Beawar,

Ajmer in 1996?
A. Right to Information
B. Right to Education
C. Right to Life
D. Right to Privacy

Show Answer
Ans. A. Right to Information

10. Complete this phrase that is used for one who compliments himself : Apne munh ___ ________ banna
A. Miyan Mitthu
B. Sheikh Chilli
C. Bajar Battu
D. Miyan Naseeruddin

Show Answer
Ans. A. Miyan Mitthu

11. What one word will complete this doha by Kabir : “Guru _____ dou khade, kake lagu paye, balihari guru apne ____

diyo bataay”?
A. Govind
B. Pita
C. Acharya
D. Bhrata

Show Answer
Ans. A. Govind

12. In which country would you find the Panjshir valley?
A. India
B. Pakistan
C. China
D. Afghanistan

Show Answer
Ans. D. Afghanistan

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.