Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-53 Questions in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-53 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-53)


1. Which of these sweets is generally cut in a diamond shape?
A. Mysore Pak
B. Kaju Katli
C. Rasmalai
D. Jalebi

Show Answer
Ans. B. Kaju Katli

2. Which poet and author, who wrote “Ajj Aakhaan Waris Shah Nu” and “Sunehade”, was the first woman to win a Sahitya Akademi Award?
A. Krishna Sobti
B. Amrita Pritam
C. Rajinder Kaur
D. Sheila Bhatia

Show Answer
Ans. B. Amrita Pritam

3. Amyotrophic lateral sclerosis or ALS, the disease that Stephen hawking suffered from, is also known by which of these names?
A. Bernard – Soulier sysdrome
B. Charles Bonnet syndrome
C. Erdheim – chester disease
D. Lou Gehrig’s disease

Show Answer
Ans. D. Lou Gehrig’s disease

4. The Statue of Liberty appears green due to oxidation of which of these elements?
A. Iron
B. Aluminum
C. Copper
D. Calcium

Show Answer
Ans. C. Copper

5. Which of these actors did not make her debut in Hindi films in a Shah Rukh Khan movie?
A. Anushka Sharma
B. Deepika Padukone
C. Preity Zinta
D. Zarine Khan

Show Answer
Ans. D. Zarine Khan

6. In Cricket, which of these adds one run to the batting teams’ score?
A. Boundary
B. Over-boundary
C. Dead ball
D. No ball

Show Answer
Ans. D. No ball

7. Which folk festival is celebrated by people of all faiths in Punjab, on the night before Maghi or Makar Sankranti?
A. Lohri
B. Basant Panchami
C. Holika Dahan
D. Teeyan

Show Answer
Ans. A. Lohri

8. Which office and residence is at 10, Downing Street, London?
A. The Pope
B. Queen of the United Kingdom
C. The US President
D. The UK Prime Minister

Show Answer
Ans. D. The UK Prime Minister

9. Which of these sweet items, when suffixed to ‘daal’, will give you the name of a spice?
A. Misri
B. Eaichi daana
C. Cheeni
D. Gud

Show Answer
Ans. C. Cheeni

10. The national flag of which of these Asian countries has images of both the sun and the moon on it?
A. Bhutan
B. Japan
C. Nepal
D. Sri Lanka

Show Answer
Ans. C. Nepal

11. Which of these animals are you most likely to spot at the Hemis National Park in Ladakh?
A. Rhinoceros
B. Snow Leopard
C. White Tiger
D. Lion

Show Answer
Ans. B. Snow Leopard

12. What does the word “Vyom” mean, as in the name of “Vyom mitra”, designed for ISRO’s unmanned Ganganyaan Mission?
A. Separation
B. Space
C. Stars
D. Satellite

Show Answer
Ans. B. Space

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.