Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-56 Questions in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-56 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-56)


1. Varanasi is named after two rivers. If one of them is Assi, then which is the other river?
A. Vaitarani
B. Beas
C. Varuna
D. Vyaghra

Show Answer
Ans. C. Varuna

2. According to the Mahabharata, which of these is a mother and son pair?
A. Gandhari – Shakuni
B. Madri – Shalya
C. Subhadra – Abhimanyu
D. Kunti – Pandu

Show Answer
Ans. C. Subhadra – Abhimanyu

3. Which item can be bought in ‘paperback’ and ‘hardcover’ forms?
A. Pressure Cookers
B. Tables
C. Books
D. Clothes

Show Answer
Ans. C. Books

4. On which of these are you most likely to see the RBI emblem?
A. Indian currency note
B. PAN card
C. Passport
D. Driving license

Show Answer
Ans. A. Indian currency note

5. To prepare which of these desserts would milk not be used as the primary ingredient?
A. Kulfi
B. Rasgulla
C. Ras Malai
D. Khaaja

Show Answer
Ans. D. Khaaja

6. Who, along with Martin Eberhard, started Tesla Motors?
A. Nikola Tesla
B. Elon Musk
C. Marc Tarpenning
D. Trevor Milton

Show Answer
Ans. C. Marc Tarpenning

7. The world’s longest and deepest railway tunnel, the Gotthard Base Tunnel, is located under which mountain range?
A. The Urals
B. The Alps
C. The Rockies
D. The Andes

Show Answer
Ans. B. The Alps

8. In 1999, which coalition partner withdrew support, resulting in the fall of the Vajpayee government?
A. AIADMK
B. Telugu Desam
C. DMK
D. Akali Dal

Show Answer
Ans. A. AIADMK

9. Who was the head coach of the Indian cricket team on their Sri Lanka tour in July 2021?
A. V V S Laxman
B. Javagal Srinath
C. Rahul Dravid
D. Mohammad Azharuddin

Show Answer
Ans. C. Rahul Dravid

10. Through which of these does light enter the eyes before reaching the lens?
A. Iris
B. Sclera
C. Retina
D. Pupil

Show Answer
Ans. D. Pupil

11. What kind of animal do dancers performing the “Pili Vesha” folk dance traditionally dress up as?
A. Deer
B. Tiger
C. Peacock
D. Buffalo

Show Answer
Ans. B. Tiger

12. With reference to investment, Equity, Debt and Hybrid are terms linked with what?
A. National Saving Certificates
B. Kisan Vikas Patra
C. Fixed Deposits
D. Mutual Funds

Show Answer
Ans. D. Mutual Funds

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.