KBC-13 Episode-81 and 82 Questions in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-81 and 82 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-81 and 82)


1. Which Article of the Indian Constitution allows an Indian citizen freedom of speech and expression?
A. Article 370
B. Article 44
C. Article 19
D. Article 15

Show Answer
Ans. C. Article 19

2. On which city’s metro rail system would you find stations named little India, Chinatown, Cashew and Dhoby Ghaut?
A. Kuala Lumpur
B. Hong Kong
C. Singapore
D. Bangkok

Show Answer
Ans. C. Singapore

3. Who was the first chief of R&AW, India’s external intelligence agency?
A. Bhola Nath Mullik
B. R N Kao
C. Girish Chandra Saxena
D. K Sankaran Nair

Show Answer
Ans. B. R N Kao

4. Which of these pairs of films and the authors on whose books the film is based is incorrectly matched?
A. Saawariya – Fyodor Dostoevsky
B. Slumdog Millionarire – Vikas Swarup
C. The Namesake – Jhumpa Lahiri
D. Life of Pi – Anita Desai

Show Answer
Ans. D. Life of Pi – Anita Desai

5. On 8th August 2021, a Google doodle celebrated Sarla Thukral for being the first what?
A. First Indian woman pilot
B. First Indian woman surgeon
C. First Indian woman teacher
D. First Indian woman graduate

Show Answer
Ans. A. First Indian woman pilot

6. Which Indian e-commerce company was founded by Falguni Nayar, now one of India’s richest women?
A. Myntra
B. Nykaa
C. Bewakoof
D. Biba

Show Answer
Ans. B. Nykaa

7. Which of these cricketers was not born in Delhi?
A. Virat Kohli
B. Ashish Nehra
C. Virender Sehwag
D. Rohit Sharma

Show Answer
Ans. D. Rohit Sharma

8. Who was the first Indian woman sportsperson to be awarded the Padma Shri?
A. Kamaljeet Sandhu
B. Arati Saha
C. Meena Shah
D. P T Usha

Show Answer
Ans. B. Arati Saha

9. Who is this eminent lawyer and independence activist?
A. P Sitaramayya
B. Bhulabhai Desai
C. Vithalbhai Patel
D. Jayaprakash Narayan

Show Answer
Ans. B. Bhulabhai Desai

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.