Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Student Special Episode-4 Questions in English

Here are published KBC-13 Student Special questions and answers of episode-4 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Student Questions (Episode-4)


1. Tania Sachdev and Harika Dronavalli both represent India in which sport?
A. Sports car racing
B. Chess
C. Judo
D. Karate

Show Answer
Ans. B. Chess

2. Which is the largest active volcano in the world?
A. Mount Fuji
B. Mount Vesuvius
C. Mauna Loa
D. Sierra Negra

Show Answer
Ans. C. Mauna Loa

3. Which two rivers, upon joining become River Ganga?
A. Ramganga and Gandak
B. Sharda and Banganga
C. Alakananda and Bhagirathi
D. Mandakini and Kosi

Show Answer
Ans. C. Alakananda and Bhagirathi

4. In July 2021, after the cabinet reshuffle, who became India’s Minister of Education?
A. Ramesh Pokhriyal
B. Smriti Irani
C. Pralhad Joshi
D. Dharmendra Pradhan

Show Answer
Ans. D. Dharmendra Pradhan

5. From the works of which figure in English iiterature are most of the moons of Uranus named?
A. Chaucer
B. Shakespeare
C. Wordsworth
D. Wilde

Show Answer
Ans. B. Shakespeare

6. Which of these historical mouments is not located in Lucknow?
A. Rumi Darwaza
B. Chhota Imambara
C. Dilkusha Kothi
D. Qutub Shahi Tombs

Show Answer
Ans. D. Qutub Shahi Tombs

7. Which of these colours is not present in the Indian national flag?
A. Saffron
B. White
C. Purple
D. Green

Show Answer
Ans. C. Purple

8. Who was the women’s regiment of the Indian National Army named after?
A. Rani of Jhansi
B. Begum Hazrat Mahal
C. Rani Durgavati
D. Rani Chennamma

Show Answer
Ans. A. Rani of Jhansi

9. Who is the youngest -ever woman gold medlaist in the Olympic games, winter or summer?
A. Kim Yun-mi
B. Marjorie Gestring
C. Inge Sorensen
D. Hend Zaza

Show Answer
Ans. A. Kim Yun-mi

10. Which of these is a race often organised on Sports Days in schools?
A. Sabzi aur chaku race
B. Nimbu aur pani race
C. Nimbu aur chammach race
D. Chammach aur chatni race

Show Answer
Ans. C. Nimbu aur chammach race

11. Which of these cartoon characters is named after one of the five Pandava brothers?
A. Chhota Bheem
B. Shiva
C. Raju
D. Rudra

Show Answer
Ans. A. Chhota Bheem

12. Sweat, night and T are all examples of what kind of clothes?
A. Shirt
B. Coat
C. Trousers
D. Socks

Show Answer
Ans. A. Shirt

Read it in Hindi

Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.