SET 10 – SSC MTS Questions and Answers

SET 10 – SSC (MTS) Questions Answers Here we published Staff Selection Commission Multi Tasking Staff Exam gk questions and answer. These questions are very helpful for ssc mts exam preparation.

SET 10 – SSC Multi-Tasking Staff (MTS) Exam Questions and Answers

Question 1. Which part of the body does the cerebellum maintain posture and balance of the human body?
1. Brain
2. ear
3. nose
4. legs

Show Answer
Answer: Brain

Question 2. Which of these adjectives is not a part of the preface?
1. Vednaur
2. Tolerant
3. jensu
4. Sensible

Show Answer
Answer: Tolerant

Question 3. Which of these ministry launched PRASAD scheme (Pilgrimage Rejuvenation and Spiritual, Heritage Promotion Drive)?
1. Ministry of Sports
2. Ministry of Railways
3. Ministry of Tourism
4. Ministry of Planning

Show Answer
Answer: Ministry of Tourism

Question 4. Which Union Territory of India was formed in 1954 after about 280 years of French rule?
1. Delhi
2. Kolkata
3. Puducherry
4. Chennai

Show Answer
Answer: Puducherry

Question 5. The Red Sea and the water bodies of which bay link the Bab-al-Mandab Strait?
1. Gulf of Aden
2. Bay of Bengal
3. Persian Gulf
4. Gulf of Cambay

Show Answer
Answer: The Gulf of Aden

Question 6. In which state is Bhagalpur located in Vikramashila Gangetic Dolphin Sanctuary?
1. Delhi
2. Arunachal Pradesh
3. Uttarakhand
4. Bihar

Show Answer
Answer: Bihar

Question 7. Which mobile app has been launched for citizens to report on violation of Election Code of Conduct?
1. eivil
2. cVIGIL
3. aarogya
4. Nishank

Show Answer
Answer: cVIGIL

Question 8. Which Schedule of Indian Constitution has provisions on Panchayat Raj Institutions?
1. Third Schedule
2. Seventh Schedule
3. Tenth Schedule
4. Eleventh Schedule

Show Answer
Answer: Eleventh Schedule

Question 9. Famous dancer Chemnacheri Kuniraman Nair is associated with which dance form?
1. Kathakali
2. Bharatanatyam
3. Kathak
4. Kuchipudi

Show Answer
Answer: Kathakali

Question 10. In which city was the world’s first modern Olympic Games held?
1. Rio de Janeiro
2. Athens
3. Pune
4. Washington

Show Answer
Answer: b Athens

SSC MTS Exam Questions – SET 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.