Part 2 – Synonyms and Antonyms Questions and Answers

Part 2 – Synonyms and Antonyms Questions and Answers – General English

Here GS Team published Verbal Ability- Synonyms and Antonyms Questions and Answers online quiz for Govt jobs exam preparation like SBI PO, Clerk, Railway, SSC CHSL, CGL, MTS, Banking, and More. These questions can be asked in competitive Exams.

General English- Part 2 – Synonyms and Antonyms Quiz – Verbal Ability


Q 1. Find the most appropriate “Synonym” of the given word.
FATIGUE

  • liveliness
  • weariness
  • earnestness
  • freshness
  • Correct Answer
    Answer: weariness

    Q 2. Find the most appropriate “Synonym” of the given word.
    APPARENT

  • dubious
  • obvious
  • obscure
  • doubtful
  • Correct Answer
    Answer: obvious

    Q 3. Find the most appropriate “Antonym” of the given word.
    TENSE

  • stiff
  • strained
  • close
  • relaxed
  • Correct Answer
    Answer: relaxed

    Q 4. Find the most appropriate “Synonym” of the given word.
    ADEQUATE

  • sufficient
  • unfit
  • inept
  • meagre
  • Correct Answer
    Answer: sufficient

    Q 5. Find the most appropriate “Antonym” of the given word.
    STABLE

  • shaky
  • tough
  • reliable
  • even
  • Correct Answer
    Answer: shaky

    Q 6. Find the most appropriate “Antonym” of the given word.
    CONSUME

  • save
  • absorb
  • exhaust
  • devour
  • Correct Answer
    Answer: save

    Q 7. Find the most appropriate “Synonym” of the given word.
    CONDEMN

  • denounce
  • commend
  • compliment
  • approve
  • Correct Answer
    Answer: denounce

    Q 8. Find the most appropriate “Synonym” of the given word.
    COMPLACENT

  • discontent
  • aggressive
  • amicable
  • smug
  • Correct Answer
    Answer: smug

    Q 9. Find the most appropriate “Antonym” of the given word.
    FUTILE

  • hollow
  • worthless
  • barren
  • productive
  • Correct Answer
    Answer: productive

    Q 10. Find the most appropriate “Antonym” of the given word.
    SUBSIDE

  • abate
  • ease
  • diminish
  • enlarge
  • Correct Answer
    Answer: enlarge

    Q 11. Find the most appropriate “Antonym” of the given word.
    DUBIOUS

  • Likely
  • Fishy
  • Shady
  • Dusky
  • Correct Answer
    Answer: Likely

    Q 12. Find the most appropriate “Antonym” of the given word.
    PERTURB

  • Fluster
  • Soothe
  • Confound
  • Commend
    Correct Answer
    Answer: Soothe

    Q 13. Find the most appropriate “Antonym” of the given word.
    RECKLESS

  • heedless
  • daring
  • brash
  • cautious
  • Correct Answer
    Answer: cautious

    Q 14. Find the most appropriate “Antonym” of the given word.
    TURBID

  • clear
  • confused
  • mixed
  • varied
  • Correct Answer
    Answer: clear

    Q 15. Find the most appropriate “Synonym” of the given word.
    IGNOMINY

  • morality
  • virtue
  • disgrace
  • esteem
  • Correct Answer
    Answer: virtue

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.