Books and Authors General Knowledge Questions and Answers – Section 3

Q1. Who has written the book “Beyond Doubt: A Dossier on Gandhi’s Assassination”?
A. Poonam Surie
B. Meira Kumar
C. Raghav Bahal
D. Teesta Setalvad

Show Answer
Answer: D

Q2. Who has written the book “Strictly Personal, Manmohan and Gursharan”?
A. Andy Marino
B. Alexander Bard
C. Sulman Rushdie
D. Daman Singh

Show Answer
Answer: D

Q3. Which of the following is written by Apj Abdul Kalam
A. Gandhi: An Illustrated Biography
B. Indian Paper Money
C. Transendence
D. The Culture Heritage of Trans Himalayas-Kinnaur

Show Answer
Answer: C

Q4. “My Years with Rajiv and Sonia” is a book written by
A. Sanjaya Baru
B. Daman Singh
C. Pavan Choudary
D. R D Pradhan

Show Answer
Answer: D

Q5. Which of the following is written by Arundhati Roy
A. The Lives of Others
B. My Music My Life
C. The God of Small Things
D. Why I Assassinated Gandhi

Show Answer
Answer: C

Q6. Who has written the book “Why I Assassinated Gandhi”?
A. R D Pradhan
B. Raghav Bahal
C. Poonam Surie
D. Nathuram Godse and Gopal Godse

Show Answer
Answer: D

Q7. Which of the following is written by Mamata Banerjee
A. A Kingdom for his Love
B. Transendence
C. Tolerance
D. Two Year Eight Months and Twenty –Eight Night

Show Answer
Answer: C

Q8. “30 Women in Power: Their Voices, Their Stories” was written by
A. Sunil Gavaskar
B. Professor J S Rajput
C. Naina Lal Kidwai
D. Dr Indu Anand

Show Answer
Answer: C

Q9. Who has written the book “A Man and A Motorcycle, How Hamid Karzai Came to Power”?
A. Sulman Rushdie
B. Alexander Bard
C. Bette Dam
D. Andy Marino

Show Answer
Answer: C

Q10. “The Turbulent Years – 1980-1996 – Vol II” is a book written by
A. Nasiruddin Shah (Autobiography)
B. Jhumpa Lahiri
C. Arundhati Roy
D. Pranab mukherjee

Show Answer
Answer: D