SET 14 – Books and Authors Questions and Answers

Books and Authors Questions with Answers – In this section very important Books and Authors related gk questions and answers have been published Here the students are studying and preparing for various competitive exams. These All Books and Authors Quiz is an important for SSC, UPSC, Railway, Bank, IBPS Examination.

SET 14 – Books and Authors Quiz for Competitive Exams


Q1. Which of the following is written by Richard Flanagan
A. The Narrow Road to the Deep North
B. Kiran Bedi — Kaise Bani Top Cop
C. Flood of Fire
D. Family Life

Show Answer
Answer: A

Q2. “Two Year Eight Months and Twenty –Eight Night” was written by
A. Scott Kelly
B. Kartar Lalvani
C. B G Verghese
D. Salman Rushddi

Show Answer
Answer: D

Q3. Who has written the book “Joseph Anton (Autobiography)”?
A. Meira Kumar
B. Sulman Rushdie
C. Raghav Bahal
D. Poonam Surie

Show Answer
Answer: B

Q4. Who has written the book “Akbar – The Aesthete”?
A. Dr Indu Anand
B. M M Agarwal
C. Shatrughan Sinha
D. Bilal Siddiqui & Emraan Hashmi

Show Answer
Answer: A

Q5. “MARU BHARAT SARU BHARAT“ (My India Noble India)” was written by
A. Mamata Banerjee
B. Jain Acharya Ratnasundersuri swarji Mahara
C. Subhash Chandra
D. Pranab mukherjee

Show Answer
Answer: B

Q6. “India at Risk” was written by
A. Dilip D’Souza
B. Gautam Chintamani
C. Jaswant Singh
D. Rajdeep Sardesai

Show Answer
Answer: C

Q7. Which of the following is written by Arunima Sinha
A. Sourav Ganguly: Cricket, Captaincy and Controversy
B. Complete Story of Indian Reforms: 2G, Power & Private Enterprise
C. Mrs Funny Bones
D. Born Again on the Mountain

Show Answer
Answer: D

Q8. Who wrote “Interpreter of Maladies”?
A. Jhumpa Lahiri
B. Arunima Sinha
C. Kiran Bedi
D. Amitav Ghosh

Show Answer
Answer: A

Q9. Who has written the book “Lowland”?
A. PC Parakh
B. Sanjaya Baru
C. Jhumpa Lahiri
D. G. Ramachandran

Show Answer
Answer: C

Q10. Which of the following books has been written by Sachin Tendulkar and Boria Mazumder
A. The Red Sari (On Sonia Gandhi)
B. Playing It My Way
C. Dramatic Decade: The Indira Gandhi Years – Pranab Mukherjee 2014: The Election That Changed India
D. Fragile Frontiers: The Secret History of Mumbai Terror Attacks

Show Answer
Answer: B

Q11. A “Prem Pachisi” is a book written by
A. Prem Chand
B. Madhu Dandavate
C. Kalhana
D. Karan Singh

Show Answer
Answer: A. Prem Chand-Premchand, better known as Munshi Premchand, Munshi being an honorary prefix, was an Indian writer famous for his modern Hindustani literature.

Books and Authors – SET 13

Leave a Reply

Your email address will not be published.