SET 13 – Books and Authors Questions and Answers

Books and Authors Questions with Answers – In this section very important Books and Authors related gk questions and answers have been published Here the students are studying and preparing for various competitive exams. These All Books and Authors Quiz is an important for SSC, UPSC, Railway, Bank, IBPS Examination.

SET 13 – Books and Authors Quiz for Competitive Exams


Q1. “Syntheism – Creating God in The Internet Age” was written by
A. Daman Singh
B. Alexander Bard
C. Pavan Choudary
D. Sanjaya Baru

Show Answer
Answer: B

Q2. Which of the following books has been written by Javier Moro
A. Education of Muslims
B. The Red Sari
C. Runs in Ruins
D. Akbar – The Aesthete

Show Answer
Answer: B

Q3. Who has written the book “The Kumbh Mela: Mapping the Ephemeral Megacity”?
A. Apj Abdul Kalam
B. Scott Kelly
C. Tarun Khanna
D. Vani Mahesh and Shinie Antony

Show Answer
Answer: C

Q4. Who has written the book “Indian Parliamentary Diplomacy”?
A. Dr R L Bhat
B. Meira Kumar
C. Carlotta Gall
D. Daman Singh

Show Answer
Answer: B

Q5. “Enoch, I am a British Indian” is a book written by
A. Mary Kom
B. Sarinder Joshua
C. Sachin Tendulkar and Boria Mazumder
D. Sadruddin Hashwani

Show Answer
Answer: B

Q6. “50 years of man in space” was written by
A. Rajdeep Sardesai
B. Garik Israelien, Brian May and David J Eicher
C. SK Rath
D. Arunima Sinha

Show Answer
Answer: B

Q7. Who wrote “Sourav Ganguly: Cricket, Captaincy and Controversy”?
A. Prof Bhim Singh
B. Jairam Ramesh
C. Saptarshi Sarkar
D. Dr. Mool Chand Sharma

Show Answer
Answer: C

Q8. Who has written the book “Mrs Funny Bones”?
A. Twinkle Khanna
B. B G Verghese
C. Scott Kelly
D. Apj Abdul Kalam

Show Answer
Answer: A

Q9. Who has written the book “My country My Life”?
A. G. Ramachandran
B. Sanjaya Baru
C. PC Parakh
D. L K Advani

Show Answer
Answer: D

Q10. Who wrote “Green Signals: Ecology, Growth, and Democracy in India”?
A. Saptarshi Sarkar
B. Twinkle Khanna
C. Jairam Ramesh
D. Tarun Khanna

Show Answer
Answer: C

Q11. The book “My Life and Times” was written by?
A. Ravi Shankar
B. J P Narayan
C. D R Bendre
D. V V Giri

Show Answer
Answer: D. V V Giri-Varahagiri Venkata Giri commonly known as V. V. Giri, was the fourth President of the Republic of India from 24 August 1969 to 24 August 1974.

Books and Authors – SET 14

Books and Authors – SET 12

Leave a Reply

Your email address will not be published.