SET 3 – Books and Authors Questions and Answers

Books and Authors Questions with Answers – In this section very important Books and Authors related gk questions and answers have been published Here the students are studying and preparing for various competitive exams. These All Books and Authors Quiz is an important for SSC, UPSC, Railway, Bank, IBPS Examination.

SET 3 – Books and Authors Quiz for Competitive Exams

Q1. Who is the author of the book “Harshcharit”?
1. Banabhatta
2. T.S. Elliot
3. Salman Rushdie
4. Vishnu Sharma

Show Answer
Answer: Banabhatta

Q2. Whose creation is Meghdoot?
1. Kalidas
2. Bharatendu
3. Harishchandra
4. Maithilisharangupta

Show Answer
Answer: Kalidas

Q3. Who is the author of the book “The Enchantress of Florence”?
1. Maneka
2. Salman Rushdie
3. Nagarjuna
4. Milton Galsverdi

Show Answer
Answer: Salman Rushdie

Q4. Who is the author of “Firefly a Fairytale”?
1. Milton Galsverdi
2. Mahashweta Devi
3. Ritu Berry
4.Sarah Desai

Show Answer
Answer: Ritu Berry

Q5. Who wrote ‘The Good Earth’?
1. Charles Dickinen
2. Hemingway
3. Pearl S. Buck
4. O Neil

Show Answer
Answer: Pearl S. Buck

Q6. Whose famous book is “Systema Naturae”? 7
1. of Carl Linnaeus
2. Robert Hooke
3. Lamarck Key
4. Darwin’s

Show Answer
Answer: Carl Linnaeus

Q7. Who is the author of a book called Hitopadesh?
1. Nagarjuna
2. Narayan Pandit
3. Vishnu Sharma
4. Amir Khusro

Show Answer
Answer: Narayan Pandit

Q8. Who is the author of ‘Swapnavasavadattam’?
1. Shudraka
2. Bhasa
3. Vishnu Sharma
4. Bhavabhuti

Show Answer
Answer: Bhasa

Q9. Whose creation is ‘characterless’?
1. Keshav
2. Bharthari
3. Sharat Chandra Chatterjee
4. Tarashankar Bandopadhyay

Show Answer
Answer: Sharat Chandra Chatterjee

Q10. Who wrote “Brockrin Wing”?
1. Sarojini Naidu
2. Charles Dickinen
3. Domenic Lapierre
4. Ayub Khan

Show Answer
Answer: Sarojini Naidu

Books and Authors – SET 4

Books and Authors – SET 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.