SET 9 – Books and Authors Questions and Answers

Books and Authors Questions with Answers – In this section very important Books and Authors related gk questions and answers have been published Here the students are studying and preparing for various competitive exams. These All Books and Authors Quiz is an important for SSC, UPSC, Railway, Bank, IBPS Examination.

SET 9 – Books and Authors Quiz for Competitive Exams


Q1. Which of the following is written by Razack
A. Super Economies
B. God of Antarctica
C. Indian Parliamentary Diplomacy
D. Indian Paper Money

Show Answer
Answer: D

Q2. “The Making of India: The Untold Story of British Enterprise” was written by
A. Shatrughan Sinha
B. M M Agarwal
C. Kartar Lalvani
D. Bilal Siddiqui & Emraan Hashmi

Show Answer
Answer: C

Q3. Which of the following books has been written by Akhil Sharma
A. Joseph Anton (Autobiography)
B. Khushwantnama -The Lessons of My Life
C. Syntheism – Creating God in The Internet Age
D. Family Life

Show Answer
Answer: D

Q4. “The Wrong Enemy: America in Afghanistan, 2001 – 2014” was written by
A. Poonam Surie
B. Carlotta Gall
C. R D Pradhan
D. L K Advani

Show Answer
Answer: B

Q5. Which of the following is written by Prof Bhim Singh
A. Unbelievable – Delhi to Islamabad
B. Modi – Incredible emergence of a star (in Chinese language)
C. Education of Muslims
D. Runs in Ruins

Show Answer
Answer: A

Q6. Who wrote “My Name is Abu Salem”?
A. V S Naipaul
B. Gautam Chintamani
C. Dilip D’Souza
D. Hussain Zaidi

Show Answer
Answer: D

Q7. Who has written the book “Flood of Fire”?
A. Poonam Surie
B. Raghav Bahal
C. Amitav Ghosh
D. R D Pradhan

Show Answer
Answer: C

Q8. Who wrote “Anything But Khamosh”?
A. Arunima Sinha
B. Rajdeep Sardesai
C. SK Rath
D. Shatrughan Sinha

Show Answer
Answer: D

Q9. Which of the following is written by Malala Yousufzai and Christina Lamb
A. Food for All
B. I am Malala
C. To the Brink and Back: India’s 1991 Story
D. Unbelievable – Delhi to Islamabad

Show Answer
Answer: B

Q10. “Dramatic Decade: The Indira Gandhi Years – Pranab Mukherjee 2014: The Election That Changed India” was written by
A. Rajdeep Sardesai
B. Hussain Zaidi
C. Gautam Chintamani
D. Dilip D’Souza

Show Answer
Answer: A

Books and Authors – SET 10

Books and Authors – SET 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.