SET 11 – Computer Questions and Answers

Computer GK Questions and Answers Set-11:- We are published here Computer General Knowledge Part-11 quiz, you can get very important knowledge in Computer GK Set-11 . These Computer GK Questions will prove to be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-11 Computer Gk Quiz for Competitive Examination


Q1. The _________ is used by the user to give instructions to the computer.
A. Input Device
B. Output Device
C. Control Unit
D. Arithmec & Logic Unit

Show Answer
Answer: A. Input Device

Q2. Which of the following is not a File System?
A. FAT
B. NTFS
C. UFS
D. LCD

Show Answer
Answer: D- LCD

Q3. In MS Word, how many margins are on a page?
A. Two (header and footer)
B. Four (top, boom, right, le)
C. Two (landscape and Portrait)
D. Two (top and boom)

Show Answer
Answer: B - Four (top, boom,right, le)

Q4. What kind of Font would you use for displaying the 2 in 10 2?
A. Italic
B. Small
C. Superscript
D. Subscript

Show Answer
Answer: C - Superscript

Q5. What defines a transaction of buying or selling online?
A. Online transaction processing (OLTP)
B. E­commerce
C. Commercial Networking
D. None of the above

Show Answer
Answer: B - E­commerce

Q6. ____________ is an input device.
A. Pendrive
B. Scanner
C. Printer
D. Ploer

Show Answer
Answer: B - Scanner

Q7. Which among the following is not a mobile Operating System?
A. Bada
B. Safari
C. Symbian
D. MeeGo

Show Answer
Answer: B - Safari is a web browser

Q8. Which among the following key can be used as a shortcut to rename a folder in Microsoft Windows 8 and higher versions?
A. F2
B. F4
C. F6
D. F9

Show Answer
Answer: A - F2 is a shortcut to rename selected object in MS windows 8 and higher versions.

Q9. AT and T designed its first commercial modem, specifically for converting digital computer data to analog signals for transmission across its long distance network. What is the name of the modem?
A. Telex
B. Memex
C. CompuServe
D. Dataphone

Show Answer
Answer: D - In 1960's AT&T introduces its Dataphone, the first commercial modem. The first commercial modem made for converting digital computer data at analog signals for transmission across long distance networks.

Q10. Integrated Chips or IC’s were started to be in use from which generation of Computers?
A. 1st Generation
B. 2nd Generation
C. 3rd Generation
D. 4th Generation

Show Answer
Answer: C - IC were started to be in use from 3rd generation of computers. In third generation of computer, IC (Integrated circuits) was used as the electronic component for computers. The development of IC gave birth to a new field of microelectronics. The main advantage of IC is not only its small size but its superior performance and reliability than the previous circuits. It was first developed by T.S Kilby. This generation of computer has huge storage capacity and higher calculating speed.

Q11. Which of the following shortcut keys is used to select entire column in MS EXCEL?
A. Shift + Spacebar
B. Ctrl + Spacebar
C. Alt + Spacebar
D. Both 1 and 2

Show Answer
Answer: Ctrl + Spacebar

Computer Questions – SET 12

Computer Questions – SET 10

Leave a Reply

Your email address will not be published.