SET 16 – Computer Questions and Answers

Computer GK Questions and Answers Set-16:- We are published here Computer General Knowledge Part-16 quiz, you can get very important knowledge in Computer GK Set-16 . These Computer GK Questions will prove to be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-16 Computer Gk Quiz for Competitive Examination


Q1. Which function key is used to repeat the last action in MS Word?
A. F3
B. F4
C. F5
D. F6

Show Answer
Answer: F4

Q2. Trasistor was first used in which generation?
A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth

Show Answer
Answer: Second

Q3. ………. layers of OSI reference model provide the service of error detection and control to the highest layer –
A. Session
B. Presentation
C. Application
D. Data Link

Show Answer
Answer: Data Link

Q4. Which of the following decimal number is equivalent to four binary digits ‘0010’?
A. 3
B. 4
C. 2
D. 5

Show Answer
Answer: 2

Q5. Main memory of computer is –
A. External
B. Internal
C. Auxiliary
D. Both 1 and 2

Show Answer
Answer: Internal

Q6. Which of the following is the extension file name of Text Files?
A. .wma
B. .vob
C. .mpa
D. wpd

Show Answer
Answer: wpd

Q7. Which menu is selected to cut, copy and paste in a Word file?
A. Tool
B. Help
C. View
D. Edit

Show Answer
Answer: Edit

Q8. Time sharing and remote processing was introduced in which generation of computer?
A. Third
B. Second
C. First
D. Fourth

Show Answer
Answer: Third

Q9. What does ‘WAP’ stand for?
A. Wide Area Procotol
B. Wireless Area Procotol
C. Wireless Application Procotol
D. Window Application Procotol

Show Answer
Answer: Wireless Application Procotol

Q10. What is called the software that allows users to surf the interest?
A. Search engine
B. Operating system
C. Web site
D. Web browser

Show Answer
Answer: Web browser

Computer Questions – SET 17

Computer Questions – SET 15

Leave a Reply

Your email address will not be published.