SET 13 – Computer Questions and Answers

Computer GK Questions and Answers Set-13:- We are published here Computer General Knowledge Part-13 quiz, you can get very important knowledge in Computer GK Set-13 . These Computer GK Questions will prove to be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-13 Computer Gk Quiz for Competitive Examination


Q1. Which among the following is an architecture followed by P2P?
A. Client/ server
B. Distributed
C. Centralized
D. 1- tier

Show Answer
Answer: B - Peer-to-peer (P2P) computing or networking is a distributed application architecture that partitions tasks or workloads between peers.

Q2. What is called the process when the file is transferred from another computer to your computer?
A. Updating
B. Upgrading
C. Uploading
D. Downloading

Show Answer
Answer: Downloading

Q3. Which of the following hardware device cannot be shared?
A. Mouse
B. Scanner
C. Printer
D. All of the above

Show Answer
Answer: All of the above

Q4. In excel, charts are created using………..option.
A. log table
B. pie chart
C. spreadsheet
D. chart wizard

Show Answer
Answer: chart wizard

Q5. Which of the following attributes is used in font tag in HTML?
A. Size
B. Face
C. Colour
D. All of the above

Show Answer
Answer: Colour

Q6. What is called comments put in cells in Excel sheet?
A. Column Tip
B. Spreadsheet Tip
C. Web Tip
D. Cell Tip

Show Answer
Answer: Column Tip -

Q7. What is called each box in a spreadsheet?
A. Character
B. Field
C. Cell
D. Database

Show Answer
Answer: Cell

Q8. In which of the following shortcut key is used to close the active document in M.S word?
A. Ctrt+ C
B. Ctrl+O
C. Ctrl + W
D. Ctrl+ F2

Show Answer
Answer: Ctrl + W

Q9. What could cause a fixed disk error?
A. No-CD-installed
B. Bad ram
C. Slow processor
D. Incorrect CMOS settings

Show Answer
Answer: Incorrect CMOS settings

Q10. The problem of thrashing is affected significantly by
A. program structure
B. program size
C. primary-storage size
D. All of the above

Show Answer
Answer: program structure

Computer Questions – SET 14

Computer Questions – SET 12

Leave a Reply

Your email address will not be published.