SET 15 – Basic General Knowledge Questions and Answers

All the questions are related to ‘Basic General Knowledge Quiz Set-15’, will prove to be helpful for you in the upcoming competitive examinations.

Basic General Knowledge Questions and Answers Set-15 for Bank, SSC, Railway and More.


Q1. Which of the following persons is former RBI governor?
A. Urjit Patel
B. YV Reddy
C. L. K. Jha
D. B. N. Adarkar

Show Answer
Answer: YV Reddy

Q2. What was the first Headquarters of Reserve Bank of India …?
A. Mumbai
B. Delhi
C. Kolkata
D. Chennai

Show Answer
Answer: Kolkata

Q3. The headquarters of the UNESCO is located in ?
A. Paris
B. Bern
C. Hague
D. Rome

Show Answer
Answer: Paris

Q4. Who is the union minister of sports?
A. Vijay Goel
B. Vijay Singh
C. Varun Gandhi
D. Rajyawardhan Singh

Show Answer
Answer: Vijay Goel

Q5. The currency of South Korea is ?
A. Yuan
B. Krona
C. Won
D. Yen

Show Answer
Answer: Won

Q6. Which of the following sports is Krishna Poonia associated ?
A. Shooting
B. Wrestling
C. Handball
D. Discuss throw

Show Answer
Answer: Discuss throw

Q7. The headquarters of the IMF is located in ?
A. Geneva
B. Vienna
C. Washington D.C.
D. Rome

Show Answer
Answer: Washington D.C.

Q8. The headquarters of the SAARC is located in ?
A. Lahore
B. new Delhi
C. Dhaka
D. Kathmandu

Show Answer
Answer: Kathmandu

Q9. The capital of Andaman and Nicobar island is ?
A. Silvassa
B. Kavaratti
C. Aizwal
D. Port

Show Answer
Answer: Port

Q10. The headquarters of the ASEAN is located in ?
A. Jakarta
B. Kathmandu
C. Vienna
D. Brussels

Show Answer
Answer: Jakarta

Basic Gk Quiz – SET 16

Basic Gk Quiz – SET 14

Leave a Reply

Your email address will not be published.