SET 24 – Computer Questions and Answers

Computer GK Questions and Answers Set-24:- We are published here Computer General Knowledge Part-24 quiz, you can get very important knowledge in Computer GK Set-24 . These Computer GK Questions will prove to be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-24 Computer Gk Quiz for Competitive Examination


Q1. Multi user systems provided cost savings for small business because they use a single processing unit to link several
A. Personal computers
B. Workstations
C. Dumb terminals
D. Mainframes

Show Answer
Answer: Dumb terminals

Q2. What are the three decisions making operations performed by the ALU of a computer?
A. Grater than
B. Less than
C. Equal to
D. All of the above

Show Answer
Answer: All of the above

Q3. The word processing task associated with changing the appearance of a document is
A. Editing
B. Writing
C. Formatting
D. All of above

Show Answer
Answer: Formatting

Q4. Nepal brought a computer for census of 2028 BS. This computer was of
A. first generation
B. second generation
C. third generation
D. fourth generation

Show Answer
Answer: second generation

Q5. Algorithm and Flow chart help us to
A. Know the memory capacity
B. Identify the base of a number system
C. Direct the output to a printer
D. Specify the problem completely and clearly

Show Answer
Answer: Specify the problem completely and clearly

Q6. Which statement is valid about computer program?
A. It is understood by a computer
B. It is understood by programmer
C. It is understood user
D. Both a & b

Show Answer
Answer: Both a & b

Q7. The difference between memory and storage is that memory is _____ and storage is __
A. Temporary, permanent
B. Permanent, temporary
C. Slow, fast
D. All of above

Show Answer
Answer: Temporary, permanent

Q8. When was Pascaline invented?
A. 1617
B. 1620
C. 1642
D. 1837

Show Answer
Answer: 1642

Q9. Which of the following statement is valid?
A. Lady Augusta is the first programmer
B. Ada is the daughter of Lord Byron, a famous English poet
C. ADA is a programming language developed by US Defense
D. All of above

Show Answer
Answer: All of above

Q10. A compiler is a translating program which
A. Translates instruction of a high level language into machine language
B. Translates entire source program into machine language program
C. It is not involved in program’s execution
D. All of above

Show Answer
Answer: All of above

Computer Questions – SET 25

Computer Questions – SET 23

Leave a Reply

Your email address will not be published.