SET 25 – Computer Questions and Answers

Computer GK Questions and Answers Set-25:- We are published here Computer General Knowledge Part-25 quiz, you can get very important knowledge in Computer GK Set-25 . These Computer GK Questions will prove to be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-25 Computer Gk Quiz for Competitive Examination


Q1. What is required when more than one person uses a central computer at the same time?
A. Light pen
B. Mouse
C. Digitizer
D. Terminal

Show Answer
Answer: Terminal

Q2. Which of the following is the first computer to use Stored Program Concept?
A. UNIVAC
B. ENIAC
C. EDSAC
D. None of above

Show Answer
Answer: EDSAC

Q3. The term gigabyte refers to
A. 1024 bytes
B. 1024 kilobytes
C. 1024 megabytes
D. 1024 gigabyte

Show Answer
Answer: 1024 megabytes

Q4. in which year was UK’s premier computing event called ?The which computer? started?
A. 1980
B. 1985
C. 1986
D. 1987

Show Answer
Answer: 1980

Q5. Once you load the suitable program and provide required data, computer does not need human intervention. This feature is known as
A. Accuracy
B. Reliability
C. Versatility
D. Automatic

Show Answer
Answer: Automatic

Q6. What is a brand?
A. The name of companies that made computers
B. The name of product a company gives to identify its product in market
C. A name of class to indicate all similar products from different companies
D. All of above

Show Answer
Answer: The name of product a company gives to identify its product in market

Q7. Machine language is
A. Machine dependent
B. Difficult to program
C. Error prone
D. All of above

Show Answer
Answer: All of above

Q8. A byte consists of
A. One bit
B. Four bits
C. Eight bits
D. Sixteen bits

Show Answer
Answer: Eight bits

Q9. Modern Computers are very reliable but they are not
A. Fast
B. Powerful
C. Infallible
D. Cheap

Show Answer
Answer: Infallible

Q10. What is the year when Babbage conceived Analytical engine
A. 1642
B. 1837
C. 1880
D. 1850

Show Answer
Answer: 1837

Computer Questions – SET 24

Leave a Reply

Your email address will not be published.