SET 7 – Computer Questions and Answers

Computer GK Questions and Answers Set-7:- With the help of the published Computer General Knowledge Part-7 quiz, you can get very important knowledge in Computer GK Set-7 . These Computer GK Questions will prove to be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-7 Computer Gk Quiz for Competitive Examination

Q1. The first computer was programmed using The
1. Machine Language
2. Object card
3. Assembly language
4. Source Card

Show Answer
Answer: Machine Language

Q2. What is the operating system called Unix specifically used for?
1. Supercomputer
2. laptop computer
3. Desktop Computer
4. Web servers

Show Answer
Answer: Web servers

Q3. In which of these years Windows 8 was made.
1. 2012
2. 2013
3. 2000
4. 2015

Show Answer
Answer: 2012
Read in brief: Windows 8 is the new version of Microsoft's Windows operating system, announced by Microsoft at the Consumer Electronics Show 2012 in Las Vegas. It will include support for System on a Chip (SoC) and mobile arm architecture in the new version of its Windows operating system.

Q4. Which of the following has developed integrated circuit chip?
1. Herman Hollerith
2. Robert hero
3. J. s. Kilby
4. Joseph Jacquard

Show Answer
Answer: j. s. Kilby
Must read in brief: J. s. Kilby was an American electrical engineer. J. s. Kilby has developed an integrated circuit chip, J.J. s. Kilby was awarded the Nobel Prize in Physics on 10 December 2000.

Q5. From which of these programming languages ​​is Linux Windows built?
1. C ++
2. Java
3. C
4. HTML

Show Answer
Answer: C
Read in brief: C is a commonly used computer programming language developed by Dennis Ritchie at the Bell Telephone Laboratory in 1972 to build a Unix operating system. .

Q6. What type of software system is a computer window?
1. System Software
2. Operating System
3. Utility Software
4. None of these

Show Answer
Answer: Operating System
Read in brief: Operating system is a group of software that controls the transmission of data and instructions, it makes the connection between hardware and software, with the help of running programs installed in the computer. Are.

Q7. Which software was Linux Windows built on?
1. System Software
2. Utility Software
3. Free open source software
4. None of these

Show Answer
Answer: Free Open Source Software
Read in brief: Free open source software, also called open source software, whose source code (source code) is open to everyone, the code of such software can be modified by anyone to develop it. Can contribute to it or use it for free in their own work.

Q8. Which of these companies made Windows 7, 8, and 10?
1. Google
2. Facebook
3. Microsoft
4. Amazon

Show Answer
Answer: Microsoft
Must read in brief: Microsoft is one of the world's leading multinational companies that has made Windows 7, 8, and 10, Microsoft is the largest software company in the world with more than 100 countries. More than 70000 people work in its branches.

Q9. Which of these computers is the most powerful?
1. Supercomputer
2. Microcomputer
3. Super Conductor
4. None of these

Show Answer
Answer: Supercomputer
Surely read in brief: Supercomputer also known as General Manager. Supercomputers are those computers which are at the forefront of computation power and some other matters at the present time. In the hall itself, India made its own initiative super computer Pratyush pratyush.[/ su_spoiler]

Q10. What is the collection of information?
1. Printer
2. Path
3. File
4. print out

Show Answer
Answer: File

Computer Questions - SET 8

Computer Questions - SET 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.