SET 21 – Computer Questions and Answers

Computer GK Questions and Answers Set-21:- We are published here Computer General Knowledge Part-21 quiz, you can get very important knowledge in Computer GK Set-21 . These Computer GK Questions will prove to be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-21 Computer Gk Quiz for Competitive Examination


Q1. Which of the following produces the best quality graphics reproduction?
A. Laser printer
B. Ink jet printer
C. Plotter
D. Dot matrix printer

Show Answer
Answer: Plotter

Q2. Computers with 80286 microprocessor is
A. XT computer
B. AT comptuers
C. PS/2 computer
D. None of above

Show Answer
Answer: AT comptuers

Q3. An application suitable for sequential processing is
A. Processing of grades
B. Payroll processing
C. Both a and b
D. All of above

Show Answer
Answer: Both a and b

Q4. Which of the following is not processing?
A. arranging
B. manipulating
C. calculating
D. gathering

Show Answer
Answer: gathering

Q5. The digital computer was developed primarily in
A. USSR
B. Japan
C. USA
D. UK

Show Answer
Answer: USA

46. Software in computer
A. Enhances the capabilities of the hardware machine
B. Increase the speed of central processing unit
C. Both of above
D. None of above

Show Answer
Answer: Enhances the capabilities of the hardware machine

Q7. Today’s computer giant IBM was earlier known by different name which was changes in 1924. What was that name?
A. Tabulator Machine Co.
B. Computing Tabulating Recording Co.
C. The Tabulator Ltd.
D. International Computer Ltd.

Show Answer
Answer: Computing Tabulating Recording Co.

Q8. Before a disk drive can access any sector record, a computer program has to provide the record’s disk address. What information does this address specify?
A. Track number
B. Sector number
C. Surface number
D. All of above

Show Answer
Answer: All of above

Q9. The arranging of data in a logical sequence is called
A. Sorting
B. Classifying
C. Reproducing
D. Summarizing

Show Answer
Answer: Sorting

Q10. What is the responsibility of the logical unit in the CPU of a computer?
A. To produce result
B. To compare numbers
C. To control flow of information
D. To do math’s works

Show Answer
Answer: To compare numbers

Computer Questions – SET 22

Computer Questions – SET 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.