SET 20 – Computer Questions and Answers

Computer GK Questions and Answers Set-20:- We are published here Computer General Knowledge Part-20 quiz, you can get very important knowledge in Computer GK Set-20 . These Computer GK Questions will prove to be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-20 Computer Gk Quiz for Competitive Examination


Q1. A high quality CAD system uses the following for printing drawing and graphs
A. Dot matrix printer
B. Digital plotter
C. Line printer
D. All of the above

Show Answer
Answer: Digital plotter

Q2. Which of the following is not an input device?
A. OCR
B. Optical scanners
C. Voice recognition device
D. COM (Computer Output to Microfilm)

Show Answer
Answer: COM (Computer Output to Microfilm)

Q3. The accuracy of the floating-point numbers representable in two 16-bit words of a computer is approximately
A. 16 digits
B. 6 digits
C. 9 digits
D. All of above

Show Answer
Answer: 6 digits

Q4. In most of the IBM PCs, the CPU, the device drivers, memory, expansion slots and active components are mounted on a single board. What is the name of the board?
A. Motherboard
B. Daughterboard
C. Bredboard
D. Fatherboard

Show Answer
Answer: Motherboard

Q5. In most IBM PCs, the CPU, the device drives, memory expansion slots and active components are mounted on a single board. What is the name of this board?
A. Motherboard
B. Breadboard
C. Daughter board
D. Grandmother board

Show Answer
Answer: Motherboard

Q6. Magnetic disks are the most popular medium for
A. Direct access
B. Sequential access
C. Both of above
D. None of above

Show Answer
Answer: None of above

Q7. A technique used by codes to convert an analog signal into a digital bit stream is known as
A. Pulse code modulation
B. Pulse stretcher
C. Query processing
D. Queue management

Show Answer
Answer: Pulse code modulation

Q8. Regarding a VDU, Which statement is more correct?
A. It is an output device
B. It is an input device
C. It is a peripheral device
D. It is hardware item

Show Answer
Answer: It is a peripheral device

Q9. A modern electronic computer is a machine that is meant for
A. Doing quick mathematical calculations
B. Input, storage, manipulation and outputting of data
C. Electronic data processing
D. Performing repetitive tasks accurately

Show Answer
Answer: Input, storage, manipulation and outputting of data

Q10. When was vacuum tube invented?
A. 1900
B. 1906
C. 1910
D. 1880

Show Answer
Answer: 1906

Computer Questions – SET 21

Computer Questions – SET 19

Leave a Reply

Your email address will not be published.