SET 8 – Computer Questions and Answers

Computer GK Questions and Answers Set-8:- With the help of the published Computer General Knowledge Part-8 quiz, you can get very important knowledge in Computer GK Set-8 . These Computer GK Questions will prove to be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-8 Computer Gk Quiz for Competitive Examination

Q1. What is the full name of FTP?
1. File Transfer Protocol
2. Folder Transaction Protocol
3. File Transaction protocol
4. Folder Transfer Protocol

Show Answer
Answer: File Transfer Protocol

Q2. What is Ethernet related to?
1. LAN
2. WAN
3. MAN
4. RAN

Show Answer
Answer: LAN

Q3. Which of the following is not an Internet Explorer?
1. Firefox
2. Safari
3. Chrome
4. Tiktok

Show Answer
Answer: Tiktok

Q4. Who is called the “father of computers” and father?
1. Larry Page
2. Charles Babbage
3. Lady Lara
4. Bill Gates

Show Answer
Answer: Charles Babbage

Q5. Which of the following is related to “database”?
1. MS Word
2. Notepad
3. MS Access
4. MS Excel

Show Answer
Answer: MS Access

Q6. What is http in website name?
1. Top Level Domain
2. Host
3. Protocol
4. Website Name

Show Answer
Answer: Protocol

Q7. Which of the following is an “input” device?
1. keyboard
2. Server
3. Printer
4. Monitor

Show Answer
Answer: Keyboard

Q8. Which of the following is not a social media website?
1. orkut
2. Facebook
3. Google Plus
4. Gmail

Show Answer
Answer: Gmail

Q9. Which of the following is not related to the “processor” of a computer?
1. Celeron
2. Dual Core
3. i7
4. Android

Show Answer
Answer: Android

Q10. The three major parts of the processor are _____?
1. ALU, Control Unit, Register
2. ALU, Control Unit, RAM
3. Cash, Control Unit, Register
4. RAM, ROM, CDROM

Show Answer
Answer: ALU, Control Unit, Register

Q11. The number of pixels displayed on the screen …………. Is known as?
1. Resolution
2. Refresh Rate
3. Viewing Size
4. Color depth

Show Answer
Answer: Resolution

Computer Questions – SET 9

Computer Questions – SET 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.