SET 9 – Computer Questions and Answers

Computer GK Questions and Answers Set-9:- With the help of the published Computer General Knowledge Part-9 quiz, you can get very important knowledge in Computer GK Set-9 . These Computer GK Questions will prove to be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-9 Computer Gk Quiz for Competitive Examination

Q1. The word ‘Pentium’ is related to which of the following?
1. Hard Disk
2. RAM
3. Microprocessor
4. Printer

Show Answer
Answer: Microprocessor

Q2. What is C, Java, PHP, C ++?
1. Microprocessor version
2. Window version
3. CPU version
4. Programming Language

Show Answer
Answer: Programming language

Q3. What is the shortcut key to print paper in Windows?
3. Ctrl + P
2. Ctrl + A
3. Ctrl + C
4. Ctrl + V

Show Answer
Answer: Ctrl + P

Q4. What is the main page of a web site called?
1. External page
2. Internal page
3. Home page
4. Backlink

Show Answer
Answer: Home page

Q5. Who is the founder of Google?
1. Larry Page
2. Lawrence J. Ellison
3. Tim Berner Lee
4. Mark Zuckerberg

Show Answer
Answer: Larry Page

Q6. Who is the founder of WWW?
1. Lawrence J. Ellison
2. Larry Page
3. Tim Berner Lee
4. Mark Zuckerberg

Show Answer
Answer: Tim Berner Lee

Q7. Who is Owner of WhatsApp?
1. Amazon
2. Apple
3. Facebook
4. Google

Show Answer
Answer: Facebook

Q8. The Android mobile operating system has been developed by which company?
1. Google
2. Facebook
3. Apple
4. Amazon

Show Answer
Answer: Google

Q9. What is the generation of computer?
1. 5
2. 2
3. 3
4. 4

Show Answer
Answer: 5

Q10. Who is the founder of Microsoft?
1. Bill Gates
2. Lawrence J. Ellison
3. Tim Berner Lee
4. Mark Zuckerberg

Show Answer
Answer: Bill Gates

Computer Questions – SET 10

Computer Questions – SET 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.