Part 2-Fill in the Blanks Questions and Answers

Part 2-Fill in the Blanks Questions and Answers – General English

Here GS Team published General English – Fill in the Blanks Questions and Answers online quiz for Govt jobs exam preparation like SBI PO, Clerk, Railway, SSC CHSL, CGL, MTS, Banking, and More. These questions can be asked in competitive Exams.

General English – Part 2- Fill in the Blanks Questions and Answers


Q 1. Choose the most appropriate word to fill in the blank.
These apples ______ Rs.100 per kg. Do you think they are expensive?

  • cost
  • has cost
  • costs
  • is costing
  • Correct Answer
    Answer: cost

    Q 2.Choose the most appropriate word to fill in the blank.
    Father didn’t believe ______ I said.

  • that
  • which
  • who
  • what
  • Correct Answer
    Answer: what

    Q 3. Choose the most appropriate word to fill in the blank.
    The boy was leaning against the pillar ______ his hands ______ his pockets.

  • with; from
  • with; in
  • for; into
  • for; in
  • Correct Answer
    Answer: with; in

    Q 4. Choose the most appropriate word to fill in the blank.
    ______ there were no buses, we had to take a taxi.

  • Even if
  • Hence
  • Since
  • Although
  • Correct Answer
    Answer: Since

    Q 5. Choose the most appropriate word to fill in the blank.
    If you ______ your book, I’d like to borrow it.

  • finish
  • finished
  • will finish
  • have finished
  • Correct Answer
    Answer: have finished

    Q.6 Choose the most appropriate option to fill in the blank.
    Due to shortage of time, I was unable ______ the task satisfactorily.

  • in completing
  • for completing
  • from complete
  • to complete
  • Correct Answer
    Answer: to complete

    Q 7. Choose the most appropriate option to fill in the blank.
    I who ______ your friend and well wisher, should have been informed about your decision.

  • are
  • is
  • am
  • be
  • Correct Answer
    Answer: am

    Q 8. Choose the most appropriate option to fill in the blank.
    Hitler believed that the Nordic Aryan race was superior ______ all other races.

  • from
  • than
  • to
  • in
  • Correct Answer
    Answer: to

    Q 9. Choose the most appropriate word to fill in the blank.
    ______ the train was late by six hours, it made up three hours before reaching its destination.

  • Although
  • In case
  • In spite of
  • Because
  • Correct Answer
    Answer: Although

    Q 10. Choose the most appropriate word/s to fill in the blank.
    Only ______ girls were present in the class today.

  • a lot of
  • a few
  • many
  • several of
  • Correct Answer
    Answer: a few

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.