Part 3-Fill in the Blanks Questions and Answers

Part 3-Fill in the Blanks Questions and Answers – General English

Here GS Team published General English – Fill in the Blanks Questions and Answers online quiz for Govt jobs exam preparation like SBI PO, Clerk, Railway, SSC CHSL, CGL, MTS, Banking, and More. These questions can be asked in competitive Exams.

General English – Part 3- Fill in the Blanks Questions and Answers


Q 1. Choose the most appropriate option to fill in the blank.
The seaside resort of Mamallapuram was an ______ part of China’s ancient Silk Route.

  • intentional
  • intuitive
  • intensive
  • integral
  • Correct Answer
    Answer: integral

    Q 2. Choose the most appropriate option to fill in the blank.
    Highways are a catalyst for economic growth but private ______ in this sector has been
    termed ‘tardy’ as investors do not appear to be interested in putting their money in long term projects.

  • operation
  • contract
  • investment
  • transaction
  • Correct Answer
    Answer: investment

    Q 3. Choose the most appropriate option to fill in the blank.
    Please sign these documents ______ ink so that they can be preserved .

  • with
  • in
  • from
  • by
  • Correct Answer
    Answer: in

    Q 4. Choose the most appropriate option to fill in the blank.
    The majority ______ that the country can progress under able leadership.

  • believes
  • is believing
  • believe
  • have believed
  • Correct Answer
    Answer: believes

    Q 5. Choose the most appropriate option to fill in the blank.
    They postponed ______ on vacation due to adverse weather conditions.

  • going
  • for going
  • to go
  • to be gone
  • Correct Answer
    Answer: going

    Q 6. Choose the most appropriate option to fill in the blank.
    The company has appointed twice as ______ women as men.

  • many
  • more
  • much
  • most
  • Correct Answer
    Answer: many

    Q 7. Choose the most appropriate option to fill in the blank.
    ______ of these boys is doing anything worthwhile.

  • Both
  • Each
  • None
  • Either
  • Correct Answer
    Answer: None

    Q 8. Choose the most appropriate option to fill in the blank.
    The Chinese leader’s formal Chinese suit ______ Changpao.

  • will be called
  • is call
  • are called
  • is called
  • Correct Answer
    Answer: is called

    Q 9. Choose the most appropriate option to fill in the blank.
    Unfortunately, the computer has also been responsible for the ______ of fraudulent schemes
    through which many people are deceived by promises of quick wealth.

  • proclamation
  • proliferation
  • pretension
  • promulgation
  • Correct Answer
    Answer: proliferation

    Q 10. Choose the most appropriate option to fill in the blank.
    The first thing they did was to ______ the extent of damage done by the rains.

  • repair
  • search
  • ascertain
  • circulate
  • Correct Answer
    Answer: ascertain

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.