General Awareness Questions and Answers – Section 2

1. India’s first Green Rail Corridor started in __________state.
A. Telangana
B. Tamil Nadu
C. Andhra Pradesh
D. Maharashtra

Show Answer
Answer: Tamil Nadu

2. Which sport does ‘Khelegi toh Khilegi’ program promote girls in?
A. Cricket
B. Hockey
C. Football
D. Tennis

Show Answer
Answer: Football

3. Ghughua Fossil National Park is located in
A. Dindori
B. Siddhi
C. Shivpuri
D. Bhopal

Show Answer
Answer: Dindori

4. Which among the following is the largest railway station in Madhya Pradesh?
A. Itarsi
B. Habibganj
C. Bhopal
D. Indore

Show Answer
Answer: Itarsi

5. Which planet has the longest day in our solar system?
A. Mercury
Saturn
C. Venus
D. Earth

Show Answer
Answer: Venus

6. Which of the following rivers of Madhya Pradesh is called the ‘Daughter of Sun God’?
A. Tapti
B. Chambal
C. Narmada
D. Sone

Show Answer
Answer: Tapti

7. The cashless system for Public Distribution System of food grains was first introduced in which state?
A. Kerala
B. Madhya Pradesh
C. Gujarat
D. Assam

Show Answer
Answer: Gujarat

8. Who was the first woman Judge of the Supreme Court of India?
A. Justice M. Fathima Beevi
B. Justice R. Banumathi
C. Justice Ranjana Desai
D. Justice Gyan Sudha Misra

Show Answer
Answer: Justice M. Fathima Beevi

9. Laughing gas is also called as__________________.
A. Hydrogen dioxide
B. Sulphur dioxide
C. Hydrogen peroxide
D. Nitrous oxide

Show Answer
Answer: Nitrous oxide

10. Which film won the Best Film Award at the 22nd Kolkata International Film Festival?
A. Lunchbox
B. Parched
C. Another Time
D. Visaranai

Show Answer
Answer: Another Time
Error: View dc46e4cc3t may not exist