Set 10 – Geography Questions and Answers

Geography GK Set-10 : – The questions and answers of Geography GK Set-10 below are published (Geography General Knowledge Set-10). All the Geography published in this section, Set-10 Questions and answers will be important and helpful for you in all banking and more examinations like Bank, Railways, SSC and More.etc.

Set 10 – Geography General Knowledge Questions and Answers

Question 1. Which state of India is surrounded by Bangladesh on three sides?
1. Kerala
2. Karnataka
3. Punjab
4. Tripura

Show Answer
Answer: Tripura

Question 2. At which place in India is the cold desert located?
1. Rajasthan
2. Ladakh
3. Kerala
4. Punjab

Show Answer
Answer: Ladakh

Question 3. Which of the following is called the twin city of Hyderabad?
1. Secunderabad
2. Vijaypur
3. Khujraho
4. Orchha

Show Answer
Answer: Secunderabad

Question 4. How many km extension is there from east to west of India?
1. 2933 km
2. 3589 km
3. 5889 km
3. 8989 km

Show Answer
Answer: 2933 km

Question 5. What is India’s place in the world in terms of area?
1. Fifth
2. Seventh
3. Second
4. Third

Show Answer
Answer: seventh

Question 6. What is the place of India in the world in terms of population?
1. Fifth
2. Seventh
3. Second
4. Third

Show Answer
Answer: another

Question 7. Which of these states has the shortest coastline?
1. Goa
2. Delhi
3. Kolkata
4. Punjab

Show Answer
Answer: Goa

Question 8. How many total star circles are in space?
1. 70
2. 89
3. 45
4. 69

Show Answer
Answer: 89

Question 9. Which of these planets is the largest in the Solar System?
1. Wed
2. Jupiter
3. Shook
4. Saturn

Show Answer
Answer: Jupiter

Question 10. In which city is the Colaba Point located?
1. Delhi
2. Mumbai
3. Punjab
4. Kolkata

Show Answer
Answer: Mumbai

Question 11. How many islands live in the total islands of Lakshadweep?
1. 10
2. 15
3. 20
4. 25

Show Answer
Answer: 10

Geography Questions – SET 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.