SET 4 – GK Questions for Class-5th

Here you will check major set-4 gk questions and answers for class-5th students all gk multiple choice questions is for class-5th set-4 level will helpful to improve class-5th student IQ.

Class-5th General Knowledge Quiz Set-4


1. In which year First telegraph line was started in India?
[A] 1851
[B] 1852
[C] 1853
[D] 1854
Answer: 1851


2. “Portrait of a Young Man Holding a Roundel” belongs to ______?
[A] Sandro Botticelli
[B] Raffaello Sanzio da Urbino
[C] Michelangelo
[D] Filippo Lippi
Answer: Italian painter “Sandro Botticelli”


3. which year in India Salt Satyagraha took place?
[A] 1930
[B] 1931
[C] 1932
[D] 1933
Answer: 1930


4. In list which year was the first battle of Tarain?
[A] 1191 AD
[B] 1291 AD
[C] 1391 AD
[D] 1491 AD
Answer: In 1191 AD


5. Where in india The Red Fort is located?
[A] Delhi
[B] Mumbai
[C] Kolkata
[D] Chennai
Answer: Delhi


6. What is a Born date of Prime Minister of India “Narendra Modi”?
[A] 17 March 1950
[B] 17 June 1950
[C] 17 August 1950
[D] 17 September 1950
Answer: 17 September 1950


7. India’s first amputee clinic was by launched whom in country?
[A] IIT Delhi
[B] IIT Madras
[C] PGIMER
[D] IIT Chennai
Answer: PGIMER – Postgraduate Institute of Medical Education and Research


8. Which Sports is related to the Ranji Trophy?
[A] Hockey
[B] Cricket
[C] Football
[D] Kho-Kho
Answer: Cricket


9. Which country produce higher amount of Black pepper in the world?
[A] Taiwaan
[B] Izrahil
[C] China
[D] Vietnam
Answer: Vietnam


10. Who Wrote the India National Anthem?
[A] Bankim Chandra Chatterji
[B] Rabindranath Tagore
[C] Swami Vivekanand
[D] None of These
Answer: Rabindranath Tagore

Next

Previous

Leave a Reply

Your email address will not be published.