SET 17 – Basic General Knowledge Questions and Answers

All the questions are related to ‘Basic General Knowledge Quiz Set-17’, will prove to be helpful for you in the upcoming competitive examinations.

Basic General Knowledge Questions and Answers Set-17 for Bank, SSC, Railway and More.


Q1. The concept of fundamental duties of Indian constitution was borrowed from which among the following?
A. Constitution of Australia
B. U N Charter
C. Constitution of Socialist Countries such as Russia
D. Constitution of UK

Show Answer
Answer: Constitution of Socialist Countries such as Russia

Q2. World’s first oil paintings have been found in which of the following countries?
A. India
B. Pakistan
C. Afghanistan
D. Iran

Show Answer
Answer: Afghanistan

Q3. Which place in Madhya Pradesh is known for ‘Festival of Dances’?
A. Orchha
B. Khajuraho
C. Bhopal
D. Chanderi

Show Answer
Answer: Khajuraho

Q4. Bharuch in Gujarat is situated on the banks of which river?
A. Krishna
B. Tapi
C. Vishwamitri
D. Narmada

Show Answer
Answer: Narmada

Q5. Capital city of Mongolia is
A. Male
B. Ulaanbaatar
C. Majuro
D. Maputo

Show Answer
Answer: Ulaanbaatar

Q6. Gugamal National Park is situated in
A. Punjab
B. Goa
C. Maharashtra
D. Odisha

Show Answer
Answer: Maharashtra

Q7. Governor of Uttar Pradesh is
A. Balramji Das Tandon
B. Ram Naik
C. Acharya Dev Vrat
D. Ram Nath Kovind

Show Answer
Answer: Ram Naik

Q8. Headquarters of International Olympic Committee is in
A. Brussels, Belgium
B. Gland, Switzerland
C. Lausanne, Switzerland
D. Vienna, Austria

Show Answer
Answer: Lausanne, Switzerland

Q9. Human Rights Day is observed on ________ every year.
A. 25 December
B. 22 September
C. 10 December
D. 25 September

Show Answer
Answer: 10 December

Q10. Mettur Dam is situated in
A. Goa
B. Rajasthan
C. Tamil Nadu
D. Karnataka

Show Answer
Answer: Tamil Nadu

Basic Gk Quiz – SET 18

Basic Gk Quiz – SET 16

Leave a Reply

Your email address will not be published.