SET 3 – Basic General Knowledge Questions and Answers

All the questions are related to ‘GK Quiz Set-4’, will prove to be helpful for you in the upcoming competitive examinations.

GK Questions and Answers Set-4 for SBI, SSC, Railway and More.

Q1. When did Georgia, Uzbekistan and Turkmenistan become members of the United Nations?
1. 1991
2. 1992
4. 1994
4. 1994

Show Answer
Correct Answer: 1992

Q2. Germany signed _______ war treaty at the end of World War I?
1. November 11, 1918
2. 40 May 1918
4. January 19, 1918
4. February 15, 1918

Show Answer
Correct Answer: January 19, 1918

Q4. When did Germany attack France during World War II?
1. 1940
2. 1941
4. 1942
4. 1944

Show Answer
Correct Answer: 1940

Q4. When was Goa Shipyard Limited (GSL) established
1. 1958
2. 1957
4. 1956
4. 1955

Show Answer
Correct Answer: 1957

Q5. Who was the first Indian Army Chief of the Indian Army?
1. Sub-Admiral R.D. Katari
2. General K.M. Cariappa
4. General Maharaja Rajendra Singhji
4. none of the above

Show Answer
Correct Answer: General K.M. Cariappa

Q6. Where can it be found in coral reefs in India?
1. Orissa Coast
2. Waltair
4. Trivandrum
4. Rameswaram

Show Answer
Correct Answer: Rameswaram

Q7. The Golden Temple, Amritsar is the _________ of India.
1. Oldest Gurudwara
2. Largest Gurudwara
4. Both options A and B are correct.
4. none of the above

Show Answer
Correct Answer: Largest Gurudwara

Q8. Heavy Water Project (Talcher) and Fertilizer Plant (Paradip) are famous industries in which city of India?
1. Kerala
2. Tamil Nadu
4. Andhra Pradesh
4. Orissa

Show Answer
Correct Answer: Orissa

Q9. When was Hamid Karzai elected President of Afghanistan
1. 2000
2. 2001
4. 2002
4. 2004

Show Answer
Correct Answer: 2002

Q10. The Dorand Cup is associated with which sport?
1. Cricket
2. Hockey
4. Football
4. Volleyball

Show Answer
Correct Answer: Football

Gk Quiz – SET 4

Gk Quiz – SET 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.