Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-17 Questions and Answers in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-17 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-17)


1. Which of these stock exchanges is located furthest east?
A. New York stock Exchange
B. Singapore Exchange
C. Bombay Stock Exchange
D. London Stock Exchange

Show Answer
Ans. B. Singapore Exchange

2. Which of these cricketers made his debut in Test cricket first?
A. Sachin Tendulkar
B. Sourav Ganguly
C. M S Dhoni
D. Virat Kohli

Show Answer
Ans. A. Sachin Tendulkar

3. Leading freedom fighter Chittaranjan Das was popularly called what?
A. Deenbandhu
B. Deshbandhu
C. Loha Purush
D. Lokmanya

Show Answer
Ans. B. Deshbandhu

4. Which of these is equal to “pachchees bataa do”?
A. Swa baarah
B. Paune baarh
C. Saadhe baarah
D. Baarah

Show Answer
Ans. C. Saadhe baarah

5. Which of these gases makes a beverage fizzy?
A. Oxygen
B. Nitogen
C. Carbon dioxide
D. Hydrogen

Show Answer
Ans. C. Carbon dioxide

6. The main characters of the TVF web series “Aspirants” – Abhilash, Shwetketu (SK) and Guri – are aspirants preparing for which competitive exam?
A. NEET
B. UPSC CSE
C. GATE
D. CLAT

Show Answer
Ans. B. UPSC CSE

7. Milk is the main ingredients of which of these desserts?
A. Petha
B. Jalebi
C. Chikki
D. Rabdi

Show Answer
Ans. D. Rabdi

8. Which of these new ministries, headed by Amit Shah, was introduced in July 2021, by the Government of India?
A. Ministry of Vaccination
B. Ministry of Co-operation
C. Ministry of Yoga
D. Ministry of Jammu & Kashmir Affairs

Show Answer
Ans. B. Ministry of Co-operation

9. According to Hindu scriptures, who was the grandfather of the asura king Mahabali?
A. Hiranyakashipu
B. Prahlad
C. Hiranyaksha
D. Ravana

Show Answer
Ans. B. Prahlad

10. Complete the name of this bilateral test cricket series played between India and South Africa: ___________ Mandela Series
A. Nehru
B. Patel
C. Vajpayee
D. Gandhi

Show Answer
Ans. D. Gandhi

11. Which of these princely states initially acceded to Pakistan but eventually came back to India after a referendum?
A. Junagadh
B. Hyderabad
C. Jammu and Kashmir
D. Travancore

Show Answer
Ans. A. Junagadh

12. Which of these places is held to have lent its name to the medical dressing ‘gauze’?
A. Gaziantep
B. Gazipur
C. Gaza
D. Ghaziabad

Show Answer
Ans. C. Gaza

13. Which of these actresses won the National Film Award for Best Supporting Actress three times for her roles in “Tamas’, “Mammo” and “Badhaai Ho”?
A. Neena Gupta
B. Surekha Sikri
C. Farida Jalal
D. Deepa Sahi

Show Answer
Ans. B. Surekha Sikri

14. The chief minster of Gujarat suggested changing the name of this fruit to what?
A. Kamalam
B. Kaumudini
C. Pankaj
D. Amritphalam

Show Answer
Ans. A. Kamalam

15. Gabbar, Gogo, and Mogambo are all associated with what kind of characters in Indian cinema?
A. Policemen
B. Soldiers
C. Scientists
D. Villains

Show Answer
Ans. D. Villains

16. Which of these is a lunchbox delivery system unique to Mumbai where people deliver freshly made food from homes to offices?
A. Dabbawalas
B. Boxwalas
C. Lunchwalas
D. Tiffinwalas

Show Answer
Ans. A. Dabbawalas

17. Which actor played the lead part in all three films of the “Baadhi” film series?
A. Ajay Devgn
B. Salman Khan
C. Varun Dhawan
D. Tiger Shroff

Show Answer
Ans. D. Tiger Shroff

18. Complete this popular Hindi tongue twister : “Chandu ke ____ ne chandu ki ______ ko, chandi ki chammach se Chatni chatai”?
A. Mama, Mami
B. Chacha, chachi
C. Mausa, Mausi
D. Fufa, Fufi

Show Answer
Ans. B. Chacha, chachi

19. Which of these pairs of states feature the word ‘nagar’ in the names of their capitals?
A. Jharkhand and Kerala
B. Punjab and Rajasthan
C. Himachal Pradesh and Sikkim
D. Arunachal Pradesh and Gujarat

Show Answer
Ans. D. Arunachal Pradesh and Gujarat

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.