Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-18 Questions and Answers in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-18 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-18)


1. Which of these is a longitude that divides the Earth into the eastern hemisphere and the western hemisphere?
A. Equator
B. Tropic of Capricon
C. Tropic of Cancer
D. Prime Meridian

Show Answer
Ans. D. Prime Meridian

2. In the Mahabharata, who got her name because King Shantanu adopted her out of pity?
A. Uttara
B. Shakuntala
C. Ambika
D. Kripi

Show Answer
Ans. D. Kripi

3. Which of the second largest continent in the world?
A. North America
B. South America
C. Australia
D. Africa

Show Answer
Ans. D. Africa

4. At which of these locations did Mahatma Gandhi deliver a speech that gave the slogan “Do or Die”?
A. Mani Bhavan, Bombay
B. Gowalia Tank Maidan, Bombay
C. Banaras Hindu University
D. Sevagram Ashram

Show Answer
Ans. B. Gowalia Tank Maidan, Bombay

5. Hockey player and Olympic bronze medalist Ashok Kumar is the son of which Olympian?
A. Major Dhyan Chand
B. Captain Roop Singh
C. K D Jadhav
D. Balbir Singh Sr

Show Answer
Ans. A. Major Dhyan Chand

6. Who among these leaders became Defence Minister of India before the others?
A. Mulayam Singh Yadav
B. Pranab Mukherjee
C. Arun Jaitley
D. Sharad Pawar

Show Answer
Ans. D. Sharad Pawar

7. The spacecraft Hope became the first probe from the middle east to enter the orbit of Mars. Which country’s mission was Hope?
A. Iran
B. Saudi Arabia
C. United Arab Emirates
D. Qatar

Show Answer
Ans. C. United Arab Emirates

8. Which country topped the total medal count at the 2020 Tokyo Olympic Games?
A. China
B. Japan
C. USA
D. Great Britain

Show Answer
Ans. C. USA

9. In terms of light, which of these is a primary color?
A. Red
B. Violet
C. Orange
D. Yellow

Show Answer
Ans. A. Red

10. Which of these jyotirlingas is geographically located furthest south?
A. Mahakaleshwar
B. Trimbakeshwar
C. Kedarnath
D. Rameswaram

Show Answer
Ans. D. Rameswaram

11. In which profession is the terms ‘Nyayadhish’ and ‘Nyaymurti’ used for those in a particular position?
A. Law
B. Medical
C. Scientific research
D. Music

Show Answer
Ans. A. Law

12. Which of the following countries does not have a tricolor flag?
A. France
B. Belgium
C. Italy
D. Switzerland

Show Answer
Ans. D. Switzerland

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.