Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-24 Questions and Answers in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-24 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-24)


1. According to ancient Indian scriptures, which of these is a favourite drink of the gods?
A. Somras
B. Aamras
C. Navras
D. Rangras

Show Answer
Ans. A. Somras

2. Who among these has been a Lok Sabha member from Bhopal and also the chief minister of Madhya Pradesh?
A. Sumitra Mahajan
B. Uma Bharti
C. Vijayaraje Scindia
D. Vidyawati Chaturvedi

Show Answer
Ans. B. Uma Bharti

3. According to Hindu scriptures, who among the following was born in Satyuga?
A. Sri Rama
B. Sri Krishna
C. King Harishchandra
D. Bhishma

Show Answer
Ans. C. King Harishchandra

4. Which of these rivers does not originate from present day Madhya Pradesh?
A. Tapti
B. Mahanadi
C. Chambal
D. Son

Show Answer
Ans. B. Mahanadi

5. Which of these rulers was not a proponent of Buddhism?
A. Harshavarshana
B. Pushyamitra
C. Kanishka
D. Ashoka

Show Answer
Ans. B. Pushyamitra

6. The Indian Army has recently named one of its military firing ranges located in Gulmarg, Jammu and Kashmir, after which Indian actress?
A. Priyanka Chopra
B. Deepika Padukone
C. Vidya Balan
D. Anushka Sharma

Show Answer
Ans. C. Vidya Balan

7. Which US president coined the term United Nations?
A. Harry S Truman
B. Herbert Hoover
C. Calvin Coolidge
D. Franklin D Roosevelt

Show Answer
Ans. D. Franklin D Roosevelt

8. What is the longest mountain range on Earth, either on land or underwater?
A. Himalayas
B. Mid-ocean Ridge
C. Andes
D. Transantarctic Mountains

Show Answer
Ans. B. Mid-ocean Ridge

9. The royal ship, Ganj-i-Sawai, which was looted by the British pirate Henry Every, was the property of which Indian ruler?
A. Tipu Sultan
B. Haider Ali
C. Aurangzeb
D. Baji Rao II

Show Answer
Ans. C. Aurangzeb

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.