Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-26 Questions and Answers in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-26 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-26)


1. In which city of Punjab did the Jallianwala Bagh massacre take place?
A. Bathinda
B. Jalandhar
C. Ludhiana
D. Amritsar

Show Answer
Ans. D. Amritsar

2. How many years did Lord Rama, Devi Sita and Lakshmana spend in exile?
A. Ten
B. Twelve
C. Fourteen
D. Sixteen

Show Answer
Ans. C. Fourteen

3. Which of these birds is known for mimicking human speech?
A. Pigeon
B. Sparrow
C. Parrot
D. Indian roller

Show Answer
Ans. C. Parrot

4. Which of these words is used to denote the regular practice done to master a skill or art?
A. Ibadat
B. Riyaaz
C. Nafarmani
D. Muqqamal

Show Answer
Ans. B. Riyaaz

5. What does the letter ‘F’, labelled on keys on the first row of a standard computer keyboard, stand for?
A. Formula
B. Function
C. Font
D. Factor

Show Answer
Ans. B. Function

6. Which of these is not a harvest festival of India?
A. Baisakhi
B. Pongal
C. Bihu
D. Hartalika Teej

Show Answer
Ans. D. Hartalika Teej

7. Where would you usually place two fingers to check the pulse rate in the human body?
A. Heart
B. Cheeks
C. Forehead
D. Wrist

Show Answer
Ans. D. Wrist

8. Which of these is a traditional response to “As-salamu alaikum”?
A. Inshallah
B. Subhan-Allah
C. Wa Alaikum Salaam
D. Shab-ba-Khair

Show Answer
Ans. C. Wa Alaikum Salaam

9. Complete the Twitter user name of this Indian cricketer:_________ Turbanator
A. Arshdeep
B. Harbhajan
C. Jaspreet
D. Navjoot

Show Answer
Ans. B. Harbhajan

10. Which of these names means “one who keeps patience or control in battle’?
A. Randhir
B. Ranjit
C. Ranvir
D. Ranvijay

Show Answer
Ans. A. Randhir

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.