Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-30 Questions and Answers in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-30 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-30)


1. Which of these proverb means “to be completely focused on amassing wealth”?
A. Ninyanve ke pher mein padhna
B. Saatvein aasmaan par hona
C. Chhattees ka aankda
D. Nau do gyarah hona

Show Answer
Ans. A. Ninyanve ke pher mein padhna

2. With which of these is the traditional Bihari food item litti stuffed?
A. Besan
B. Sattu
C. Peas
D. Coconut

Show Answer
Ans. B. Sattu

3. Before making his international debut, cricketer Jasprit Bumrah played for which of these Ranji teams?
A. Saurashtra
B. Baroda
C. Gujarat
D. Mumbai

Show Answer
Ans. C. Gujarat

4. According to the calendar based on Shaka Samvat, Chhath Puja is mainly celebrated in which of these two months?
A. Baisakh – Ashadh
B. Jyeshtha-Saawan
C. Chaitra-Kartik
D. Agahann-Phalgun

Show Answer
Ans. C. Chaitra-Kartik

5. To begin play in which of these games would you need to roll a six on the dice?
A. Chess
B. Ludo
C. Carrom
D. Raja Mantri or Sipahi

Show Answer
Ans. B. Ludo

6. Which satirical Hindi novel by Shrilal Shukla is set in a small UP village called Shivpal Ganj and focuses in the political agitations in the village?
A. Raag Yaman
B. Raag Malhar
C. Raag Darbari
D. Raag Bhairav

Show Answer
Ans. C. Raag Darbari

7. According to Hindu scriptures where did Lord Vishnu, in his Vamana avatar, send Mahabali by stepping on his head?
A. Indralok
B. Swarg lok
C. Garuda lok
D. Paatal lok

Show Answer
Ans. D. Paatal lok

8. Who became the youngest UN Messenger of Peace in April 2017?
A. Malala Yousafzai
B. Pinki Sonkar
C. Yara Shahidi
D. Greta Thunberg

Show Answer
Ans. A. Malala Yousafzai

9. The samadhi of Kasturba Gandhi, Mahatma Gandhi’s wife is situated at which of these historical places in India?
A. Sabarmati Ashram, Ahmedabad
B. Aga Khan Palace, Pune
C. Sevagram Ashram, Wardha
D. Birla Bhavan, New Delhi

Show Answer
Ans. B. Aga Khan Palace, Pune

10. The Government of India is planning to build the National Maritime Heritage Complex at which of these historical places in India?
A. Hampi
B. Konark
C. Lothal
D. Mahabalipuram

Show Answer
Ans. Lothal

11. To estimate the population of which animal did a state government in India use a method called Poonam Avlokan in 2020?
A. Asiatic Lion
B. Royal Bengal Tiger
C. Hangul
D. Elephant

Show Answer
Ans. A. Asiatic Lion

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *