Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-33 Questions in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-33 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-33)


1. Which American missionary trained the social reformer Savitribai Phule to become recognised as the first female teacher of India?
A. Cynthia Farrar
B. Ida Sophia Scudder
C. Charlotte White
D. Amy Beatrice Carmichael

Show Answer
Ans. A. Cynthia Farrar

2. Who was the first Indian female fighter pilot selected to fly the Rafale?
A. Avani Chaturvedi
B. Bhawana Kanth
C. Shivangi Singh
D. Mawya Sudan

Show Answer
Ans. B. Bhawana Kanth

3. According to the Puranas, which son of Sri Krishna and Rukmini was kidnapped as a baby, thrown into the sea and swallowed by a fish?
A. Aniruddha
B. Samba
C. Pradyumna
D. Atibhanu

Show Answer
Ans. C. Pradyumna

4. Which of these birds can’t move or roll their eyes inside their eye sockets?
A. Parrots
B. Owls
C. Eagles
D. Bulbul

Show Answer
Ans. B. Owls

5. Which rishi’s sudden arrival at the Pandava camp in exile embarrassed Draupadi because she had no food left to feed him and his followers?
A. Narada Muni
B. Rishi Vasishtha
C. Rishi Durvasa
D. Rishi Vishwamitra

Show Answer
Ans. D. Rishi Vishwamitra

6. Which of these animals is not mentioned in Rudyard Kipling’s “The Jungle Book”?
A. Panther
B. Gorilla
C. Python
D. Bear

Show Answer
Ans. B. Gorilla

7. Which company develops the Mac operating systems for laptops and computers?
A. Microsoft
B. Apple
C. Lenovo
D. Samsung

Show Answer
Ans. B. Apple

8. Among these, which battle or war was fought last?
A. Second Battle of Panipat
B. First World War
C. Sino-Indian War
D. Battle of Plassey

Show Answer
Ans. D. Battle of Plassey

9. What is the Great Red Spot on the planet Jupiter?
A. A crater
B. A volcano
C. A lake
D. A storm

Show Answer
Ans. D. A storm

10. Which of these leaders was the son of a former prime minister of India?
A. Om Prakash Chautala
B. Amar Singh
C. Jaswant singh
D. Ajit Singh

Show Answer
Ans. D. Ajit Singh

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.